+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PREDSTAVITEV SLIKANJA IN INVALIDNOSTI V OŠ IVANA GROHARJA

 

 V akciji, ki jo naša slikarja Benjamin Žnidaršič in Vojko Gašperut izvajata po osnovnih šolah v Sloveniji in Italiji sta tokrat 19. aprila 2007 na pobudo Barbare Trdina obiskala osnovno šolo Ivana Groharja v Škofji Loki. Učencem 9. razreda sta predstavila nekoliko nenavadno tehniko slikanja s čopičem v ustih, hkrati pa še film »Zgodba o volji,« ki predstavlja delo in življenje slikarja Vojka Gašperuta, pesnika, pisatelja in slikarja Benjamina Žnidaršiča in Pavla Križmančiča iz Italije (vsi člani DP Istre in Krasa).
Skupaj s slikarjema Jožetom Tomažičem in domačinom Metodom Zakotnikom, sta učencem predstavila dejavnost invalidov, organizacijo paraplegikov s pokrajinskimi društvi, različnost invalidnosti in še razliko med paraplegiki in tetraplegiki.
Učenci in mentorji pa so bili še posebej navdušeni ob demonstraciji in veliki sposobnosti z nenavadno tehniko slikanja z usti, ki jo morajo uporabljati težko gibalno ovirani tetraplegiki. Zanimanje je bilo tako veliko, da so se s tem načinom tudi sami preizkusili. No, priznajmo da so jim za začetek slike kar dobro uspele. Uspela pa je tudi tokratna akcija pri ozaveščanju mladih in predstavitvi naše invalidnost, življenja, dela ter ustvarjalnosti.

FOTOGRAFIJE

 

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd