+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

BORIS ŠUŠTARŠIČ – DRŽAVNI SVETNIK

Predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) bo v prihodnjem petletnem mandatnem obdobju zastopal področje socialnega varstva.
thumb_drzavni _svetnik.jpg
Državni svet šteje 40 članov, ki so, za razliko od Državnega zbora Republike Slovenije, kjer se oblikujejo poslanske skupine, organizirani v petih interesnih skupinah po posameznih področjih. (delodajalci – 4 člane, delojemalci – 4 člane, kmetje obrtniki in samostojni poklici – 4 člane, negospodarske dejavnosti – 6 članov in največja skupina lokalnih interesov – 22 članov).
Interesne skupine lahko oblikujejo stališča do posameznih zadev, ki so na dnevnem redu sej Državnega sveta ali njegovih komisij. Za Državni svet so volitve vsakih pet let. Invalidi imamo svojega predstavnika v interesni skupini negospodarske dejavnosti, kjer zastopa socialno varstvo. Volitve za člane Državnega sveta RS so potekale 21. in 22. novembra 2007 na podlagi elektorjev. Kot sem že omenil je bil izvoljen gospod Boris Šuštaršič, rojen 20.6.1945, ki poleg Društva distrofikov Slovenije vodi tudi Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije. Kot kandidata ga je predlagalo devet reprezentativnih invalidskih organizacij med njimi tudi Zveza paraplegikov Slovenije in Socialna zbornica Slovenije. Svoje elektorje v tej interesni skupini sta poleg omenjenih imeli še Skupnost centrov za socialno delo in slovensko združenje za duševno varstvo. Po pooblastilu Upravnega odbora Zveze sva kot elektorja na omenjenih volitvah naše interese zastopala Katja Vipotnik in Dane Kaqstelic.

Državnemu svetniku g.Borisu Šuštaršič ob izvolitvi izrekamo iskrene čestitke, z željo po dobrem sodelovanju in aktivnem udejstvovanju na področju katerega bo zastopal in bo v dobro slovenskim paraplegikom in tetraplegikom. Gospod Šuštaršič računamo na VAS!

Dane Kastelic

 

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd