+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

RAZSTAVA SLIKARJEV Z USTI IN NOGAMI V KNEŽJEM MESTU

FOTOGRAFIJE, FILM Z OTVORITVE

Založba UNSU je 20. novembra v galeriji Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, Ipavčeva 18 v Celju, odprla likovno razstavo slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. thumb_razstava_celje1.jpg
Pokrovitelj razstave je Mestna občina Celje, odprl pa jo je podžupan Stane Rozman, ki se je tudi v imenu župana Bojana Šrota zahvalil umetnikom, da se predstavljajo v knežjem mestu. Likovno kritiko je podala umetnostna zgodovinarka Polona Škodič in med drugim povedala: »Razstava prinaša slogovno razgibanost, slikoitost v barvah in motivih. Vsak od enajstih avtorjev se predstavlja s po tremi deli, ki so v večini narejena v tehniki olja in akrila na platno. Sicer pa so se nekateri med njimi uspešno poizkušali tudi v tehniki akvarela, grafike in risbe. Srečali se bomo z najrazličnejšimi tematikami, motivi in figuralnimi prizori, slogovno – od realizma prek ekspresionizma pa vse do abstrakcije. Nekaterim je bila tokrat bliže poetična in lirična izpoved, drugim pa je dajala navdih velika mera domišljije. Dela pripovedujejo o ljubezni do narave, člveku, neverjetni volji in predanosti.«
Prav posebno pa je s svojim malim violinskim koncertom izstopala mlada in nadpovprečno nadarjena 15 letna violinistka iz Radeč, Tanja Sonc, ki v bodoče načrtuje študij nekje v tujini.
Direktorica Založbe UNSU se je Mestni občini zahvalila za pokroviteljstvo z likovnim delom Vojka Gašperuta in Zavodu za zdravstveno varstvo Celje z likovnim delom Silva Mehleta.

Razstava bo na ogled od 20.11.2007 vsak dan od 7. do 14. ure, razen ob sobotah in nedeljah.thumb_razstava_celje2.jpg

RAZSTAVLJAJO:

Stojan Zafred, Vojko Gašperut, Angela Medved, Željko Vertelj, Silvo Mehle, Roman Gruntar, Benjamin Žnidaršič, Jani Bevc, Dragica Sušanj, Jože Vodušek in Nejka Žiger.

 

 

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd