+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DAN BREZ VOZIČKA V SLOVENSKI BISTRICI

dpik brezv1

14. tradicionalni mednarodni Dan brez vozička, se je letos dogajal na letnem kopališču v Slovenski Bistrici, saj je v začetku poletja na dan pricurljala novica, dadpik brezv1dpik brezv bo konjiški bazen zaradi obnove to sezono zaprt. Organizatorji srečanja so zato hitro zavihali rokave in poiskali novo, primerno lokacijo.
Tokratni dogodek ni bil drugačen le zaradi lokacije, ampak je ravno zaradi druge lokacije organizacija deloma pripadla Društvu paraplegikov Podravja, ki je skupaj z Mednarodno zvezo društev IAHD Adriatic in ob podpori Občine Slovenska Bistrica, Zavoda za šport Slovenska Bistrica in Zveze paraplegikov Slovenije na bistriški bazen pripeljalo vsega 35 potapljanja željnih potapljačev, med njimi tudi prijateljev iz sosednje Hrvaške. Da pa se niso samo potapljali, so invalidi potapljači in predstavniki IAHD Adriatic demonstrirali discipline tekmovanja v športnem potapljanju za invalide, ki je ravno letos postalo tudi uradna športna disciplina. Pomerili so se tudi v podvodnem hokeju, ki je prav tako letošnja novost. V napetem podvodnem boju je Slovenija s tri proti ena ugnala Hrvaško. Za vse tiste, ki se niso želeli namočiti v prijetni vodi, saj je v začetku srečanja vreme rahlo kazalo zobe, so pripravili demonstracijo lokostrelstva, ki sta jo izvedla člana društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Tako so tudi nekateri potapljači prvikrat izkusili nekaj drugačnega.
Dogajanje je pospremil Župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar, ki si je z zanimanjem pogledal posnetke iz nekaterih naših prejšnjih potepanj po svetu in fotografije tokratnih podvodnih športnih aktivnosti, ki so se v ozadju vrtele na platnu.
Tudi v očeh sedme sile smo bili lepo sprejeti, saj so se kamere in novinarji izmenjevali dobro uro in o dogodku pripravili kar nekaj prispevkov.
VIDEO IVIDEO II


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd