+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LETOŠNJA OBNOVITVENA REHABILITACIJA V PACUGU

OBN1

Obnovitvena rehabilitacija je za paraplegike in tetraplegike izrednega pomena, saj tako ohranjamo svoje telo v dobri kondiciji, obnovimo in utrdimo pa si OBN1tudi svoje psihofizične zmogljivosti. Naše telo pa posledično postane bolj odporno na različna obolenja.
Zveza paraplegikov Slovenije je tudi v letošnjem letu organizator skupinske obnovitvene rehabilitacije (SOR) za osebe s poškodbo hrbtenjače. Izvaja se v Domu paraplegikov v Pacugu ter štirih najbolj obiskanih zdraviliščih in termah – OBN2Zdravilišče Laško, Termah 3000, Moravskih Toplicah in Termah Zreče.
Dom paraplegikov je drugo leto zapored vrata odprl s polno zmogljivostjo,
SOR pa bo v štirinajst in sedemnajstdnevnih terminih trajala do konca oktobra.
Udeleženci lahko v sodobno opremljenih prostorih fizioterapije in hidroterapije izbirajo med različnimi terapijami (razgibavanje, terapije z laserjem in ultrazvokom, presoterapija, terapevtska masaža, Hubbardova banja in neomejeno plavanje v bazenu z morsko vodo). Na priporočilo zdravnika udeleženci izberejo tiste terapije za katere menijo, da jim bodo najbolj koristile.
Gostje bivajo v klimatiziranih in sodobno opremljenih sobah s TV sprejemnikom, internetom in prilagojenimi sanitarijami. Opremljene so z različnimi OBN3tehničnimi pripomočki (stropno dvigalo, sobno dvigalo, tuširni stol, toaletni stol, trapez, držala…).
Osebje doma se zelo trudi, da bi se gostje dobro počutili in da se v prostem času ne bi dolgočasili. Za prostočasne aktivnosti v popoldanskem času za stare in mlade poskrbi moderatorka Fabiola. Udeleženci izdelujejo nakit, rišejo in igrajo

različne družabne igre.
Organizirani  so tudi dnevni in večerni izleti s kombijem po obalnih mestih (Portorož, Piran, Strunjan, Izola, Koper). Na željo gostov pa jih prijazni voznik Veljko pelje tudi v kino na prostem v Izolo in Piran. Poskrbljeno je tudi za športne navdušence, saj se lahko pomerijo v namiznem tenisu, pikadu na igrišču pa lahko zaigrajo tudi košarko. Kdor si zaželi nove pričeske si lahko naroči frizerja, prav tako pa tudi pedikerja.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd