+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DESKANJE NA VODI – POGLEJTE VIDEO

VIDEOPoletje je tu in sonce nas že pošteno greje. Sedaj so na udaru poletne aktivnosti in eno od teh je prav gotovo kamp v deskanju na vodi, ki ga že vrsto let zapored organizirata tetraplegik Zdravko Lakič iz Reke in lastnik skilifta Tomislav.
Letošnji dogodek se je odvijal od 1. do 6. junija v prijetni vasici Kornić na otoku Krku. Omenjenega kampa se je udeležilo tudi 12 slovenskih paraplegikov. Prvih pet dni so potekali treningi, zadnji dan pa se je kamp zaključil s tekmovanjem, ki se ga je udeležilo 11 tekmovalcev. Po predtekmovanju se je šest tekmovalcev uvrstilo v finale. Spektakularno je zmagal Zdravko Lakič, ki je prav na ta dan praznoval Abrahama. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoza Bastian Berre in Filippe Gonsallies. Na četrto mesto se je zavihtel (kot najboljši Slovenec) Matej Lednik – DP CE, peti je bil Janez Učakar –  DP KR, šesti pa Gregor Gračner – DP LJ. Tekmovali so še Borut Sever – DP LJ, Klemen Lokar – DP KR, Enis Mušič, DP CE, Branko Črv DP NG in Aljoša Škaper DP LJ.
Kamp je poleg izredno lepega vremena popestrilo prijetno druženje in izlet z barko prilagojeno osebam na vozičkih. Omenimo naj, da se iz leta v leto povečuje zanimanje za tovrstni šport, kar je v sodobnem času nadvse vzpodbudno.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd