+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DRUGI KROG ATLETSKE LIGE V NOVEM MESTU

Drugo krog ekipnega tekmovanja v atletiki je v organizaciji ZPS 4. junija 2015 na atletskem stadionu Portovald v Novem Mestu pripravilo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja. Pri izvedbi tekmovanja je sodelovalo tudi Atletsko društvo Portovald. Tekmovanje je, predvsem na začetku, nekoliko motila huda vročina, vendar so atleti kljub temu tekmovali v vseh osmih tekmovalnih disciplinah.
Najboljši rezultat je na tekmovanju dosegel Henrik Plank v metu kopja, presenetljivo dober rezultat pa je uspel Srečku Žlebniku v vožnji na 100 m s standardnim vozičkom. Osvojil je najvišje število točk za eno disciplino. Tekmovalo je udeležilo 34 tekmovalcev iz sedmih društev.
Po drugem krogu ostaja v vodstvu ekipa DP Celje (9.032,49), druga je DP Slovenj Gradec (8.470,29), tretja DP Maribor (6.523,87), četrta DP Novo mesto (5.979,16), peta DP Murska Sobota (5.879,25), šesta DP Ljubljana (4.809,30), sedma DP Koper (1.861,50), osma pa DP Nova Gorica (1.577,01). Naslednji krog bodo 19. junija pripravili Korošci.

E: dpik.koper@gmail.com