+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DNEVI KULTURE INVALIDOV – PRVI VEČER JE NAVDUŠIL IZTOK MLAKAR

kulturni2-p

kulturni2-p

FOTOGRAFIJE

V Domu paraplegikov v Pacugu so se 30. avgusta 2010 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in DP Istre in Krasa z likovno delavnico, skupinsko razstavo in glasbenim večerom, začeli že peti, tradicionalni kulturni dnevi invalidov – PACUG 2010.
Na likovni delavnici, ki spremlja kulturne dneve, so se pod strokovnim mentorskim vodstvom akademskega slikarja Izidorja Jalovca in Rassa Causeviga začeli izpopolnjevati likovni ustvarjalci.kulturni2-p
Večerno kulturno prireditev je povezovala Polona Škodič, ob otvoritvi razstave pa je kot umetnostna zgodovinarka tudi predstavila avtorje in njihova dela. Nekaj misli je v pozdravnem nagovoru ob odprtju razstave povedal tudi podžupan piranske občine Alberto Manzin: “Leto je že naokoli in ponovno smo zbrani na tej razstavi, kjer imamo priložnost si ogledati sadove vašega dela.
Razstava je nekaj posebnega, ker ima drugačno razsežnost, s priokusom izrednega življenjskega truda, volje in moči. Zato gre vsem vam moje odbčudovanje za prizadevnost in neuklonljivo voljo, ker ste uspeli preseči omejitve, ovire in težave ter posegli po lepoti življenja, ki ste jo tako dobro upodobili tudi v pričujočih umetninah.”
Številne ljubitelje likovne umetnosti sta nagovorila in pozdravila tudi predsednik Zveze Dane Kastelic in predstavnik DP Istre in Krasa Benjamin Žnidaršič
kulturni3-pV nadaljevanju je bil vsekakor zvezda večera odličen dramski igralec in slavni kantavtor Iztok Mlakar, ki ga je na harmoniki spremljal David Šuligoj. V svojem enkratnem nastopu je nanizal nekaj svojih poznanih uspešnic, ki so navdušile poslušalce. V svojih pripovedih se je sprehajal iz vsakdanjih življenjskih zgodb do ljudskih pesmi, ki jih je spretno, komično in hudomušno prepletal z glasbo. Njegov kantavtorski talent je znova zažarel v svojem polnem izrazu, njegov humor pa ponovno navdušil. Tako lepega kulturnega večera v Pacugu še nismo imeli. Ob zaključku in bučnem aplavzu je naš vsestranski umetnik Benjamin Žnidaršič Iztoku za nepozaben večer izročil svojo sliko z notranjskim motivom.

 


PRIREDITVE SO OMOGOČILI:

ZVEZA PARAPLEGIKOV SLOVENIJE
DRUŠTVO PARAPLEGIKOV ISTRE IN KRASA
DOM PARAPLEGIKOV, Pacug
LUKA KOPER, Sklad Živeti s pristaniščem
OBČINA PIRAN
OBČINA POSTOJNA
OBČINA KOMEN
JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNO DEJAVNOST
MERCATOR d.d., Ljubljana
ARS VIVA, Podcerkev


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd