+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DRUŽABNO SREČANJE IN OGLED VOJAŠKEGA PARKA

FOTOGRAFIJE

thumb_pivka 003.jpgDruštvo paraplegikov Istre in Krasa je skupaj z Društvom paraplegikov severne primorske v soboto 28.6.2008 v Pivki pripravilo družabno srečanje thumb_pivka 007.jpgz ogledom Parka vojaške zgodovine.

Dobili smo se na parkirišču  pred vhodom v Park vojaške zgodovine tu nas je pričakal predstavnik , kateri nas je pospremil v prvi muzejski  paviljon. Tu pa se nam je pridružil podžupan Občine Pivka Boris Rebec, ki je predstavil Občino Pivka, za tem pa smo si ogledali muzejsko zbirko.

Ker je Pivška kotlina strateško pomembna točka na jugu države, so se po tem območju v zgodovini premikale številne vojske. Skozi to se je oblikoval Parka vojaške zgodovine. Obiskovalci si lahko v Parku ogledajo prvo muzejsko zbirko, sestavljeno iz najdragocenejših primerkov težkega orožja. Razstavljeni tanki, oklepna vozila in topovi so pomembna vojaška in tehnična zapuščina različnih vojska, ki so delovale v Sloveniji.

thumb_pivka 026.jpgNa družabnem delu v Turistični kmetiji pri Malnarjevih v Slavini nas je thumb_28062008028.jpgobiskal tudi župan Občine Postojna, ki je naš zvesti spremljevalec. V pogovoru z invalidi je poudaril, da se bo tudi v bodoče zavzemal za pravice invalidov in drugih, vendar tudi njemu včasih zmanjka idej, zato potrebuje konstruktivno sodelovanje pri vseh problemih, saj se le tako lahko problemi rešijo.

Na naše povabilo so se nam pridružili tudi predstavniki Šolskega centra Postojna, ki so v korist Društva paraplegikov Istre in Krasa organizirali dobrodelni koncert. Po družabnem srečanju in prijetnem kramljanju med člani smo se s prijetnimi občutki poslovili.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd