+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DRŽAVNI PRVAK JE DP CELJE THERMANA

FOTOGRAFIJE – V športni dvorani Golovec v Celju so se štiri najboljše ekipe košarkarske lige ZPS-SOČA OPREMA 8. aprila 2017 pomerile za naslov državnega prvaka v sezoni 2016-2017. Osvojila ga je DP Celje Thermana, ki je v finalnem obračunu premagala lanskoletnega prvaka DP Ljubljana Mercator. Tretje mesto je osvojila DP Novo mesto, četrto pa DP Maribor Palfinger Marine. Ob razglasitvi rezultatov je pokal prejela tudi zmagovalka ligaškega dela tekmovanja RSV Kärnten iz Avstrije, ki je tekmovala v razširjeni slovenski ligi. Prvenstvo je v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije-POK pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske.
V prvi tekmi predtekmovanja je DP Celje Thermana (četrtouvrščena na lestvici lige) izločila oslabljeno DP Maribor Palfinger Marine, ki je bila ob zaključku lige v najboljšem položaju (47:28). Druga tekma je zmago prinesla drugouvrščeni DP Ljubljana Mercator, ki je ugnala tretjeuvrščeno DP Novo mesto (46:20).
Za končne uvrstitve sta se v nadaljevanju tekmovanja za tretje mesto pomerili poraženki predtekmovanja DP Novo mesto in DP Maribor Palfinger Marine. Mariborčani so morali priznati premoč tudi Dolenjcem, saj so tekmo zgubili z rezultatom 26:31.
Finalna tekma za zmagovalni pokal in naslov državnega prvaka je bila razburljiva in polna preobratov. Na koncu je slavila domača ekipa DP Celje, ki je lanske prvake DP Ljubljana Mercator premagala z rezultatom 47:40.
Tekme je spremljal delegat Milan Lukan, sodila pa Saša Lakič (A) in Nedžad Budimlić (SLO).
Najboljši strelec lige je Robert Holdering  iz ekipe RSV Kärnten.
V razširjeni slovenski košarkarski ligi ZPS-SOČA OPREMA so ekipe odigrale šest rednih kol, v sezoni 2016-2017 pa je poleg petih domačih ekip tekmovala tudi ekipa RSV Kärnten iz Avstrije. Prvo kolo je v Rušah pripravila DP Maribor Palfinger Marine, drugo v Wolfsbergu RSV Kärnten, tretje v Novem mestu DP Novo mesto, četrto v Šenčurju DP Kranj, peto v Ribnici DP Ljubljana, šesto pa v Laškem DP Celje.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd