+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA RAZSTAVA PRI ZAMEJSKIH SLOVENCIH

FOTOGRAFIJESlikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se s svojimi deli predstavili porabskim Slovencem v Monoštru na Madžarskem. Skupinsko razstavo enajstih slikarjev in rezbarjev so 7. aprila 2017 odprli v razstavnih prostorih Slovenskega doma v Monoštru, poimenovali pa so jo »BARVNI ODTENKI SKOZI PRIZMO SLOVENSKIH PARAPLEGIKOV.«
Slovesna otvoritev razstave se je začela z recitalom pesmi rezbarja Jakoba Kaučiča, nato pa je ljubitelje likovne umetnosti nagovoril  predsednik Zveze Slovencev na Madžarskem Jože Hirnök. Zvezo paraplegikov Slovenije je predstavil predsednik Zveze Dane Kastelic, ustvarjalnost likovnikov pa vodja kulturnih dejavnosti Metod Zakotnik. Vidno navdušen nad ustvarjenimi deli naših likovnikov in rezbarjev, je spregovoril tudi generalni konzul Republike Slovenije Boris Jesih.
Predsednik Zveze Slovencev na Madžarskem in Generalni konzul sta ob tej priložnosti prejela grafični deli Metoda Zakotnika, nagrajeni z Zlato paleto. Kulturni dogodek je spremljala lokalna televizija in časopis Porabje.
Na skupinski razstavi so se s svojimi deli predstavili: slikarji Dragica Sušanj, Tina Pavlovič in Vojko Gašperut-Gašper, ki svoja dela ustvarjajo s čopičem v ustih, rezbarja Jakob Kaučič in Radovan Gros, ter slikarji Anka Vesel, Klavdij Leban, Boris Šter, Jernejšek Miran, Branko Rupnik in Metod Zakotnik.
Na spodnjih dveh povezavah si lahko pogledate prispevka o razstavi.

Povezava1
– od 20.30 minute dalje
Povezava2 – na 5. strani


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd