+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DVAKRAT SREBRO V BANGKOKU

Na svetovnem pokalu, ki je od 4. do 11. novembra 2017 potekal v Bangkoku, je slovenska reprezentanca osvojila dve srebrni medalji. Legenda med našimi strelci Franc Pinter,je srebrno medaljo osvojil v disciplini zračna puška stoje, Franček Gorazd  Tiršek pa se mu je z enakim odličjem pridružil v disciplini zračna puška leže. Naša uspešna ekipa (Pevec, Tiršek, Pavlin) v skupini SH2, ki na tekmah svetovnega pokala posega po prvih mestih, tokrat ni nastopila.
Trenerka Polona Sladič in njen pomočnik Aleš Kosmač nastop Pinterja in Tirška ocenjujeta kot zelo uspešen. Z osvojitvijo medalj sta dokazala, da sta še vedno v samem svetovnem vrhu. 
Poleg dobrih nastopov je reprezentanca pridobila tudi nove izkušnje s področja razmer v Aziji, kar ji bo prihodnje leto pomagalo pri nastopih na svetovnem prvenstvu v Koreji. Zlasti je zanimiv vpliv časovne razlike na organizem in posledično koncentracijo ter reakcije na tekmovanjih. To se je poznalo pri obeh tekmovalcih v njunih prvih nastopih. Dobrodošla izkušnja je tudi odziv organizma na visoko vlago in vročino ter na popolnoma drugačen način prehranjevanja. Za nas netipična hrana lahko kaj hitro vpliva na prebavne motnje, ki si jih tekmovalci najmanj želijo. Decembra se začnejo nove bazične priprave s ciljem kvalitetnih nastopov na Svetovnem prvenstvu maja 2018 v Koreji. (Vir ZŠIS)


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd