+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

HOSTEL ARS VIVA TUDI URADNO ODPRT

dpik ars1 2017

FOTOGRAFIJE V Podcerkvi v Loški dolini je 20. januarja 2017 vrata odprl Youth Hostel Ars Viva, prvi namestitveni objekt v Sloveniji, ki je v popolnosti prilagojen dpik ars1 2017invalidom na vozičkih. Hostel bo upravljal Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin ARS VIVA, s podpisom pogodbe pa bo postal del največje verige prenočišč na svetu – International Youth Hostel Federation (IHYF) ali krajše Hostelling International, ki jo v Sloveniji zastopa Popotniško združenje Slovenije. 

dpik ars2 2017V kulturnem programu, ki ga je vodil Jaka Racman so se predstavili: otroški zborček vrtca Polhek in glasbeniki – Nejč Slapar (harmonika), Boštjan Soklič (kitarist in pevec) ter Vid Sark (flavta in tolkala).
Po otvoritvi skupinske razstave v Galeriji Štala na kateri razstavljata Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj, je sledila slovesna otvoritev hostla. Trak je prerezal domačin, paraplegik Adolf Košmrlj, direktorica zavoda Urška Telič Miler pa je skupaj s predsednikom PZS Igorjem Jurišičem odkrila obeležje petih šotorčkov, ki označuje hostle z največjo možno kategorijo. Lokalni turistični ponudnik posebnih doživetij Janez Kandare je obiskovalcem ponudil prevoz s sanmi in konji, kar je dalo prireditvi še poseben pečat.

Sprejem Youth Hostla Ars Viva in svečana otvoritev objekta, ki je tudi prvi dogodek v okviru aktivnosti s katerimi v Popotniškem združenju Slovenije obeležujejo 125 dpik ars3 2017obletnico organiziranega mladinskega popotništva na slovenskem, je poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Hostel nudi popolnoma nove in domače urejene sobe. Na voljo je apartma s 14 ležišči in hostel z 29 ležišči. Gostje lahko izbirajo med sobami s kopalnico, sobami s skupno kopalnico in dormiji. Na voljo je dvorana za izobraževanje in druženje, letno gledališče, dnevni bar in galerija z recepcijo.
Vir: Ars Viva


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd