+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

III. KROG LIGE IN NOVOLETNI TURNIR

kosark12-1

FOTOGRAFIJEDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine (pobudnik in organizator tradicionalnih novoletnih košarkarskih turnirjev), je petnajsti turnir 11. januarja 2014 pripravilo v  športni dvorani rekreacijskega centra v Hrastniku. Splošni varčevalni ukrepi so oplazili tudi šport, zato je organizator turnir združil s tretjim krogom košarkarske lige SOČA-OPREMA.kosark12-1
Turni sta odprli ekipi DP Mercator Ljubljana in DP Celje. Tokrat je nekoliko okrnjena ekipa državnih prvakov DP Mercator Ljubljana morala premoč priznati ekipi DP Celje, ki jih je premagala z rezultatom 55:50. Ljubljančani so tekmo izgubili v prvem polčasu, saj so Celjani imeli kar 11 točk prednosti.
V drugi tekmi sta se pod koše zapeljali ekipi DP Palfinger Marine Maribor in DP Kranj. Mariborčani so tekmo suvereno dobili z rezultatom 46:33, čeprav so zadnjo četrtino slabo odigrali (8:15).
V nadaljevanju tekmovanja sta se v tekmi za tretje mesto srečali poraženi ekipi iz prvih dveh tekem. Ekipa DP Mercator Ljubljana je vso tekmo vodila in ekipo DP Kranj brez težav ugnala z rezultatom 48:42.
V finalnem srečanju sta se za prvo mesto borili zmagovalni ekipi predtekmovanj – DP Celje in DP Palfinger Marine Maribor. V prvi četrtini sta bili ekipi še povsem izenačeni. V drugi in tretji četrtini so si Celjani priigrali prednost dvanajstih točk, v zadnji pa nekoliko popustili. Prvo mesto na novoletnem turnirju so zasluženo osvojili z rezultatom 48:33.
Po tradiciji se na novoletnih turnirjih v odmorih izbrani igralci vseh štirih ekip pomerijo tudi v prostih metih in metanju trojk. Pri izvajanju desetih prostih metov je žogo skozi obroč največkrat poslal Mičo Ostojič (DP Celje), za njim se je uvrstila Jovita Jeglič (DP Kranj), tretje mesto je osvojil Janko Koren (Palfinger Marine DP Maribor), četrto pa Bego Mahovac (DP Mercator Ljubljana). Mete za tri točke je najbolj natančno izvajal Gregor Gračner (DP Mercator Ljubljana), drugo mesto je zasedel Boštjan Ceglar (DP Kranj), tretje David Slaček (DP Celje), četrto pa Lulzim Osmanaj (Palfinger Marine DP Maribor) .
Tekme sta korektno in brez zapletov vodila sodnika Mitja Dečman in Nedžad Budimlić, tehnični delegat je bil eden od pobudnikov novoletnih turnirjev Milan Lukan.
Ob razglasitvi rezultatov je košarkarje nagovoril podžupan Občine Hrastnik Soniboj Knežak in ob čestitkah izrazil zadovoljstvo, da smo novoletni košarkarski turnir odigrali v njihovi športni dvorani. Na kratko je predstavil občino in omenil njihovo uspešno steklarno, ki je prav vsakemu igralcu namenila praktično darilo. Med njimi je bil tudi njihov hit proizvodnje »pijani kozarec,« ki so ga razvili skupaj z s svetovno znanim kuharjem Jamijem Oliverjem. Posebne praktične nagrade pa je izvajalcem prostih metov in trojk podelil Milan Lukan.
Ob glavnih pokroviteljih Občine Hrastnik, Steklarne Hrastnik in Zveze paraplegikov Slovenije so turnir podprli še: Zasavske lekarne, Ekorist d.o.o., Elektroinstalacije ELIN, Kovač Andrej s.p., Jernej Baš s.p., MRU d.o.o., Merilna tehnika za okolje, Stol & Stol d.o.o.,eVino.si spletna vinoteka, Usnjarna Grčar, Kimi Trzin, Erdani šport Domžale, Mlinarstvo Kralj Radomlje, Koželj hiša dobrih vin.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd