+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PRVI DELAVNICI PROJEKTA FILM ZA VSE

film-jan

V sklopu projekta Film za vse, ki je namenjen usposabljanjem invalidov za filmsko dejavnost, bo Rotary klub Nova Gorica organiziral kar sedem različnih delavnic, ki bodo vsebinsko pokrile celoten proces nastanka filma oziroma videa.
Prvi dve delavnici bosta začeli že v januarju: delavnica “Scenaristika” bo potekala v Novi Gorici, delavnica “Organizacija snemanja” pa v Ljubljani, v prostorih naše Zveze.film-jan
Prva delavnica – »Scenaristika« – je namenjena vsem, ki jih zanimajo novi ustvarjalni izzivi, predvsem pa tistim, ki bi radi izvedeli kako nastane filmska zgodba in se želijo naučiti svojo idejo spremeniti v gibljive slike. Prvo od desetih srečanj bo potekalo 20. januarja 2014 ob 16. uri v Novi Gorici, v prostorih Društva gluhih in naglušnih severne Primorske na Sedejevi ulici 8.
Prvo srečanje v sklopu “Organizacije snemanja” bo na vrsti že naslednji dan, 21. januarja ob 16. uri v Ljubljani. Vseh šest srečanj v sklopu te delavnice bo potekalo v prostorih Zveze paraplegikov Slovenije na Štihovi 14 v Ljubljani. Ta delavnica bo poleg filmskih dejavnosti obravnavala tudi pripravo in vodenje drugih kulturnih dogodkov in prireditev. Usposabljanje bo torej poleg filmarjev zanimivo tudi za vse, ki se v društvih in drugod ukvarjajo z organizacijo kulturnih in drugih dogodkov.
Predhodno znanje za udeležbo na usposabljanju ni potrebno, zaželeno je poznavanje osnov računalništva.
Več o projektu Film za vse dobite na spletni strani: www.filmzavse.si. prijave in dodatna pojasnila pa na info@filmzavse.si. Za člane invalidskih organizacij so vsa usposabljanja brezplačna!
Rotary klub Nova Gorica je v preteklih letih uspešno izpeljal dva odmevna projekta, namenjena usposabljanjem invalidov za izboljšanje njihove zaposljivosti na kulturnem področju. Najprej projekt Oder za vse (prejel je prestižno mednarodno nagrado »Rotary Social Award«) nato pa še projekt Knjiga za vse, v katerem so sodelovali tudi člani naših društev.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd