+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

JUBILEJNA – 150. ŠTEVILKA PARAPLEGIKA

PARAPLEGIK – Jesenska številka je pestra, zanimiva, bogata, predvsem pa – jubilejna. Kar 150 jih je izšlo v teh sedemintridesetih letih. Poseben prispevek govori o tem.
Predsednik v svoji kolumni izraža skrb o financiranju s strani FIHO in politiki kadrovanja ter dodaja, da se nam na področju invalidskega varstva obeta kar pestra jesen. Od rednega in stabilnega vira financiranja je namreč odvisno financiranje vseh socialnih programov.
Poglejmo nekatere naslove prispevkov, ki obetajo zanimivo branje: Izobraževanja o preventivi in oskrbi kroničnih ran, V Črni Gori so paraplegiki zelo aktivni, Priprava poročnika za čebelarje invalide, Festival drugačnosti, Izlet z Gold Wing motorji, Parkiraj izgovore drugam, Intervju s športno pedagoginjo v URI-Soča, Zlom dolgih kosti in njihovo zdravljenje, Novosti EU kartice ugodnosti za invalide, Dobro izbran pripomoček olajša težave ob inkontinenci …
Ko boste revijo pregledovali naprej boste lahko v slik in besedi spoznali delo in aktivnosti vseh devetih pokrajinskih društev Zveze. Napisali so jih redni dopisniki in člani društev. Ja, zanimivi so opisi in predstavitve številnih dogodkov.
Sledijo mnogi prispevki s športno vsebino. Od mednarodnih, državnih do društvenih tekmovanj. Pišemo o našem največjem spominskem atletskem tekmovanju z mednarodno udeležbo in ligaških tekmovanjih ter predstavitvi športov v URI-Soča.
V nadaljevanju prebiranja se boste seznanili s članki bogatih kulturnih dogodkov. Predstavljamo vam pesnico, ki je ponovno posegla po prvi nagradi, pišemo o razstavah in slikarskih delavnicah ter predstavitvah. Tu so še strani za razvedrilo in prebujeni Špik.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd