+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA SEMIČ

V sklopu občinskega praznika Občine Semič je med 17. in 22. oktobrom 2022 v Domu paraplegikov v Semiču, potekala tradicionalna jesenska likovna kolonija –  »Belokranjska jesen 2022.« Slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga in Ljudmile Turk izpopolnjevali v olju in akrilu na platno, akvarelu ter risbi z ogljem.

Sončni in še vedno topli dnevi so kar sami vabili slikarje na plano, kjer so s čopiči in lopaticami nanašali jesenske odtenke barv na platna in papir. Nastale so čudovite slikarske upodobitve belokranjske pokrajine in tihožitij. Delavnice si je ogledala tudi županja Občine Semič Polona Kambič ter priznani čebelar Andrej Sever iz Metlike.

Kolonije so se udeležili člani Mednarodnega združenja, ki slikajo z usti ali nogami: Dragica Sušanj, član našega društva Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič, ter slikarke in slikarji Jožica Ameršek, Ljudmila Turk, Dominik Lozar, Miran Jernejšek, Ivan Regoršek in vodja likovne sekcije Metod Zakotnik. Za nemoten potek kolonije in dobro razpoloženje so poskrbeli kuhar Marvin Colja ter pomočniki Igor TurkIvanka Jernejšek, Nada Logar, Nina Petrovčič, Blaž Hudelja in Mili Lozar.
Likovno kolonijo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije podprl Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd