+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA V ANKARANU

V petek, 1.oktobra 2021 smo se v zadnjih vzdihljajih poletja zbrali v Ankaranu na likovni delavnici. Likovno delavnico smo tokrat izvedli v okolici ankaranskega župnišča. Gostoljubje nam je ponudil župnik Ankaranske župnije g. Franc Šenk, za kar smo mu izredno hvaležni.

Organizator likovnega druženja je bilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov SlovenijeObčino Ankaran in Zavodom Ars Viva. Zbral so se slikarji iz cele Slovenije. Prišli so iz različnih koncev Slovenije, da bi ustvarjali pod mentorskim vodstvom Rajka Čauševiča. Tokrat se je zbralo manj slikarjev zaradi omejitev druženja. .Ob tem smo na dvorišču pripravili pregledno razstavo likovnih del.

Na delavnici so sodelovali slikarji z usti člani VDMFK: Željko Vertelj, Benjamin Žnidaršič, Vojko Gašperut, Miran Jernejšek, Rado Gros, Ivan Regoršek,  Boris Šter, Ana Šter, Boštjan Močnik, Metod Zakotnik, … in drugi.

Naše delavnice so namenjene likovnemu izobraževanju pa tudi srečevanju z ljudmi. Marsikateremu s svojim zgledom vlivamo optimizem in veliko mero poguma, da se lahko v življenju lahko soočimo z marsičem. Skozi slikanje in risanje pa slikarji razvijamo samostojni izraz, seznanimo se z različnimi tehnikami risanja in slikanja ter s tem pridobimo priložnost izražanja in druženja. S sliko ali risbo imamo priložnost javno spregovoriti na likovni način. Več časa se družiš z barvo in čopičem, bolj razumeš pomen ustvarjanja.

Pri ustvarjanju so nas obiskale predstavnice Občine Ankaran Janja Rižnar in vodja oddelka za družbene dejavnosti Katja Pišot Maljevac. Obiskala pa nas je tudi vsakoletna obiskovalka naših delavnic podžupanja Mestne občine Koper Olga Franca.

E: dpik.koper@gmail.com