+386 (0)41 697 560

LIKOVNA DELAVNICA ZA DAN DRŽAVNOSTI

lese1

FOTOGRAFIJE

lese1Letošnja, že peta likovna delavnica je potekala na domu našega referenta za kulturno dejavnost in slikarja Borisa Štera. V idilični gorenjski vasici v Lešah se je pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga zbralo več kot petnajst slikark in slikarjev, ki so združeni v Sekciji pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Izpopolnjevali so se predvsem v oljni tehniki, nekateri pa tudi v tehniki risba, akvarel, akril in pastel.
Naši likovni umetniki so tudi tokratno, že peto delavnico po Dobrčo, posvetili Dnevu državnosti, ki so jo spremljali kulturni dogodki. Med drugim sta njihovo ustvarjanje nekaj časa spremljala tržiški župan lese3Borut Sajovic in predsednica Krajevne skupnosti Metka Kokalj, nekaj zanimivih ljudskih pesmi pa so zapele vaščanke Leš, ki so poskrbele tudi za sladke dobrote.
V popoldanskem času so udeležence delavnice s svojim odličnim nastopom razveselili kitaristi ansambla SVARUN (sestavlja ga kvartet na klasičnih kitarah – oče in njegovi otroci – trojčki). Ob tem naj še povemo, da je hčerka Ana zaigrala tudi (za nas) nalese4 nenavaden kitajski instrument – gu zheng đeng. Nato smo ob njihovi spremljavi vsi skupaj zapeli nekaj narodnih in se še nekaj časa zadržali v prijetni družbi.

E: dpik.koper@gmail.com