+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA ZA DAN DRŽAVNOSTI

lese1

FOTOGRAFIJE

lese1Letošnja, že peta likovna delavnica je potekala na domu našega referenta za kulturno dejavnost in slikarja Borisa Štera. V idilični gorenjski vasici v Lešah se je pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga zbralo več kot petnajst slikark in slikarjev, ki so združeni v Sekciji pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Izpopolnjevali so se predvsem v oljni tehniki, nekateri pa tudi v tehniki risba, akvarel, akril in pastel.
Naši likovni umetniki so tudi tokratno, že peto delavnico po Dobrčo, posvetili Dnevu državnosti, ki so jo spremljali kulturni dogodki. Med drugim sta njihovo ustvarjanje nekaj časa spremljala tržiški župan lese3Borut Sajovic in predsednica Krajevne skupnosti Metka Kokalj, nekaj zanimivih ljudskih pesmi pa so zapele vaščanke Leš, ki so poskrbele tudi za sladke dobrote.
V popoldanskem času so udeležence delavnice s svojim odličnim nastopom razveselili kitaristi ansambla SVARUN (sestavlja ga kvartet na klasičnih kitarah – oče in njegovi otroci – trojčki). Ob tem naj še povemo, da je hčerka Ana zaigrala tudi (za nas) nalese4 nenavaden kitajski instrument – gu zheng đeng. Nato smo ob njihovi spremljavi vsi skupaj zapeli nekaj narodnih in se še nekaj časa zadržali v prijetni družbi.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd