+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA ZA NE POZABIT

FOTOGRAFIJE

Že ko smo se 12. februarja odpravljali na likovno delavnico v Šmarje je kazalo na lep dan in prav tako je tudi bilo. Ko smo prišli v Šmarje nad Koprom se je vse lesketalo v zlatih sončnih žarkih. Lep sončen dan kot ustvarjen za dobro počutje je gotovo vplival na prisrčen sprejem osnovnošolcev Osnovne šole Šmarja pri Kopru in vodstva šole. Še preden smo se dobili v njihovem večnamenskem prostoru smo postali prijatelji. Po ogledu filma O volji in moči, pa smo se še bolje spoznali in tudi skozi vprašanja odstirali življenjue invalidov. Na mnoga vprašanja šolarjev sta odgovarjala Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič. Marsikaj jih je zanimalo, gotovo pa so največ povpraševali po njuni ustvarjalnosti.
thumb_smarje2008.jpg

Potem, ko smo si povedali, kar smo imeli, smo pričeli z ustvarjalno delavnico slikanja z usti.  Učence je presenetilo dejstvo, da tudi oni zmorejo slikati z usti. Ob slikanju z ustmi so šolarji spoznali, da se tudi na takšen način lahko naredi dobra slika in da ni prav nič pomembno, če je slikla narejena z usti, tenveč, da je narejena s srcem.
Razšli smo se z mnogimi idejami o sodelovanju in ponovnem srečanju, saj vsaka podobna delavnica v vsak dan otrok prinaša nova spoznanja in nova doživetja.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd