+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

VI. MEDNARODNI SIMPOZIJ – POTAPLJANJE

Mednarodna zveza društev IAHD Adriatic je 9. februarja v Termah Zreče pripravila 6. mednarodni simpozij – Potapljanje AST 2008 (apnea, scuba in tehnično potapljanje)
Na simpoziju so se v treh sklopih predstavili vrhunski predavatelji, ki so zaznamovali potapljanje v preteklosti in sedanjosti.
Predavanja si bila v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku. Delavnice v petek so bile zaprtega tipa in so se jih člani SPZ lahko udeležili na osnovi predhodnih prijav.
Namen simpozija je druženje vseh potapljačev ne glede na vrsto šole ali asociacije, ki ji pripadajo, zato so uvedli tudi študentsko in skupinsko kotizacijo.
Uvodne in pozdravne nagovore so imeli: župan Občine Slovenske Konjice – Miran Gorinšek, predsednik Potapljaške zveze Slovenije – dr. Mitja Slavinec, mag. Franc Hočevar iz Inštituta RS za rehabilitacijo in Dane Kastelic – podpredsednik Zveze paraplegikov Slovenije.
S predavanji, ki so sledila je začela svetovna prvakinja – Rusinja Natalia Molchanova,  ki ima svetovni rekord potopa (čez 200 m) na dah v globino. Teme so bile strokovne, nekatere pa tudi bolj zgodovinske narave.
Še posebej zanimivo pa je bilo predavanje staroste svetovnih potapljačev76-letnega Enza Maiorca, ki  ima vrsto svetovnih rekordov na dah. On je že davnega 1961. leta tudi prvi presegel globino 50 m na dah.
Profesor Željko Dujic iz splitske univerze je predstavil tudi rezultate primerjalnih skupin iz lanskoletnega raziskovalnega tabora na otoku Krku, tako da so ti rezultati tudi uradno objavljeni.
Sicer pa je simpozij, kjer so bili tudi potapljači paraplegiki, potekal po skrbno pripravljenem programu.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd