+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA KOLONIJA – POD ISTRSKIMI BOROVCI

slik pineta

FOTOGRAFIJEČlani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 8. do 17. junija 2016 v Domu paraplegikov v Pineti pripravili likovno kolonijo. Naši slikarji so se izpopolnjevali v različnih tehnikah: akril in olje na platno, akvarel, slik pinetarisba s svinčnikom in ogljem, grafika in rezbarstvo. Na koloniji – »POD ISTRSKIMI BOROVCI« so nastale upodobitve, značilne za obalno pokrajino: tihožitja, portreti in lesene skulpture. Z nasveti je slikarjem svoje znanje posredoval slušatelj likovne umetnosti Damjan Rogelj, izdelki pa so bili razstavljeni na terasi Doma paraplegikov. Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili ustvarjalci, ki slikajo z usti in so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Slikanje in razstavljena dela so si z zanimanjem ogledali tudi učenci iz OŠ Simona Jenka iz Kranja in OŠ Škofje Loke mesto, ki letujejo v Pineti. Slikarji so jim predstavili svoje ustvarjanje in prilagajanje invalidov v življenjsko okolje.
Na likovni koloniji so nova dela ustvarjali: Zorica Razboršek, Jožica Ameršek, Dragica Šušanj, Anka Vesel, Klavdij Leban, Lučka Kocjančič, Franc in Irena Ekart, Miran Jernejšek, Radovan Gros, Boris in Ana Šter, Damjan Rogelj, Vojko Gašperut, Silvo Mehle in Metod Zakotnik. Za dobro počutje so poskrbele: Ivanka, Jelka in Jana.
Kolonijo je s sofinanciranjem JSKD organizirala Zveza paraplegikov Slovenije.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd