+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POLETNA ŠTEVILKA PARAPLEGIKA

paraplegik145

Paraplegik – Pred nami so topli poletni dnevi zato bo prebiranje Paraplegika še toliko bolj prijetno. Preberete lahko številne prispevke, ki so jih pripravili dopisniki iz vseh devetih pokrajinskih društev. Med njimi tudi o volilnih zborih članovparaplegik145 in kadrovskih spremembah. Novega predsednika ima DP ljubljanske pokrajine in DP severne Primorske. Pišemo tudi o volilni skupščini Zveze in izvolitvi novih organov. Na krmilu Zveze ostaja Dane Kastelic.
Kar nekaj člankov je namenjenih končani dograditvi in slovesni otvoritvi Doma paraplegikov v Pacugu. S tem je bil uresničen dolgoletni cilj in največji projekt Zveze paraplegikov Slovenije. Častni pokrovitelj je bil predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.
Pomemben dogodek, ki ga omenjamo v Paraplegiku je tudi praznovanje dneva paraplegikov v Pacugu z vseslovenskim srečanjem naših članov, slovesno skupščino in okroglo mizo.
V nadaljevanju sledijo članki o kongresu ESCIF(Integracija oseb z okvaro hrbtenjače), projektu RTV Slovenije o paraolimpijskih igrah in naših paraolimpijcih, svetovnem teku, vse o krvnem tlaku, nasilju v družini in prostovoljstvu. Sledijo aktualni dogodki o dosežkih naših športnikov; košarki, šahu, curlingu, atletiki, kegljanju, biljardu, kolesarjenju …Veliko je napisanega tudi s področja kulture, predvsem o naših slikarjih, njihovih razstavah in njihovem usposabljanju.
Na koncu revije je nekaj strani namenjenih dogodkom iz življenja in dela paraplegikov in tetraplegikov, razvedrilu ter bogati slikovni predstavitvi našega središča zdravja in počitnic v Pacugu.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd