+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNIKI USTVARJALI V PINETI

pineta

FOTOGRAFIJESlikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se od 11. do 20. junija izpopolnjevali na likovni koloniji v Domu paraplegikov v Pineti. Pod vodstvom mentorice Ljudmile Turk so likovniki umetnost slikanja nadgrajevali v različnih tehnikah – akril in olje na platno, akvarel, risba s svinčnikom, grafika in rezbarstvo. Nastale so upodobitve značilne za obalno pokrajino, tihožitja, portreti in lesene skulpture.pineta
Slikanje na koloniji so si ogledali tudi učenci treh razredov OŠ Škofja Loka Mesto, ki so takrat imeli v Pineti šolo v naravi. Seznanili so se z Zvezo paraplegikov in delovanjem njene likovne sekcije. Najbolj navdušeni so bili ob nastajanju del, ki so jih ustvarjali slikarji s čopičem v ustih. Likovnike in njihova dela razstavljena na terasi doma, pa so si z zanimanjem ogledali tudi mimoidoči  turisti.
Na likovni koloniji so svoje znanje izpopolnjevali: Zorica Razboršek, Jožica Ameršek, Dragica Šušanj, Anka Vesel, Klavdij Leban, Lucija Kocjančič, Boris Šter, Ana Šter, Franc Ekart, Damjan Rogelj, Ljudmila Turk, Vojko Gašperut, Silvo Mehle in Metod Zakotnik.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd