+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNIKI V DEŽELI CVIČKA

nm-del

nm-del

nm-delVsakoletna slikarska delavnica v Novem mestu

FOTOGRAFIJE – Slikarke in slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se tudi v letošnjem letu zbrali na tradicionalni 20130408 110222pomladanski delavnici v deželi cvička. V prostorih Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja so 8. aprila svoje »štafelaje« postavili: Jožica Ameršek, Tina Pavlovič, Ljudmila Turk, Miran Jernejšek, Benjamin Žnidaršič, Boris Šter, Zlatko Bernašek, rezbarja Franc Ekart in Radovan Gros ter vodja kulturnih dejavnosti Metod Zakotnik. Med njimi tudi likovniki, ki so člani mednarodnega združenja slikarjev (VDMFK), ki slikajo z usti ali nogami. Na tej delavnici so v svoje vrste sprejeli tudi novo članico Anko Vesel iz DP Gorenjske.
Kulturni dogodek je posnela tudi TV Vaš kanalVečina umetnikov se je pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga izpopolnjevala v tehniki akril, nekateri v tehniki olje na platno, drugi pa v risbi in rezbarjenju.
20130408 121258Naši likovniki so v letošnjem letu svoje umetniško znanje pilili že na likovni delavnici v prostorih Zveze in na štiridnevni slikarski koloniji v Domu paraplegikov v Semiču, planirajo pa še slikarske delavnice na Tolminskem, Gorenjskem in Štajerskem koncu. Domačinka Jožica Aeršek in vodja kulture Metod ZakotnikNajvečji poudarek pa slikarji dajo slikarski koloniji, ki v jeseni na enotedenskih kulturnih dnevih vsako leto poteka v Domu paraplegikov v Pacugu.
Posebno pozornost likovni ustvarjalnosti v dolenjski prestolnici pa v reportaži vsako leto posveča lokalna TV Vaš kanal. Ta najbolje gledan dolenjski medij svojim gledalcem posreduje posnetke in izjave naših likovnikov.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd