+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POMLAD JE PRINESLA NOVO REVIJO PARAPLEGIK

neimenovano2

PARAPLEGIKPrvo četrtletje je za nami, pred vami pa obsežna in pestra pomladanska številka revije Paraplegik. Bralci jo že prebirajo, mogoče pa je v njej kaj zanimivega tudi za vas. Poglejmo kaj so napisali strokovnjaki, vodje programov in dopisniki društev.neimenovano2
Uvodnik urednice je vedno zanimiv. Tokrat razmišlja o počutju našega povprečnega člana, ki se še nekako prebija skozi vsakdan. Toda kaj bo z njim jutri? Predsednik v uvodniku predstavlja strukturo Zveze in delo organov v preteklem letu, v nadaljevanju pa boste spoznali ljudi, ki vodijo našo organizacijo. Predstavitev je kar obsežna in zanimiva. Izredno široko paleto sedemindvajsetletnega dela arhitekta Matjaža Planinca pri Zvezi predstavljamo v resnično obsežnem intervjuju. Naslednji intervju s prim. Nikom Jankovim pa razkriva problematiko makedonskih invalidov. Preberite pa tudi pogovor z našo odlično atletinjo Tatjano Majcen – Ljubič.
In še nekateri naslovi, ki obetajo zanimivo branje: Sprejem zakonodaje s figo v žepu, Na obisku podpredsednica ESCIF, Na prvem mestu je higiena rok, Nova zakonodaja ukinja pravico do invalidnine, Le še mrtva črka na papirju (dostopnost grajenega okolja), Krepi se varstvo uporabnikov (zakon o elektronskih komunikacijah), Utrinki s sejma Rehacare, Nova zdravilišča v ponudbi obnovitvene rehabilitacije (med njimi tudi v Pacugu).
Osrednji del revije so s številnimi zanimivimi prispevki in fotografijami zapolnili dopisniki pokrajinskih društev. Izvedeli boste vse kaj se dogaja v »bazi.« Za njimi se zvrstijo strani športnih dogodkov. Ker veliko jih je. Od smučanja, košarke, biljarda, kegljanja do šaha.
Veliko je tudi dogodkov s področja kulture, predvsem slikarstva. Naši priznani likovniki so imeli kar nekaj samostojnih razstav, ustvarjali pa so tudi dela za Zlato paleto, omenimo pa naj še prispevek o filmu, ki ga je režiral član DP severne Primorske Sandi Grum.
Za konec pa še potopis, razmišljanje in nekaj za razvedrilo. Pa še nekaj! Kaže, da bo Špik v Paraplegiku ponovno najbolj bran članek.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd