+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNO KULTURNA KOLONIJA V PINETI

dpik pineta2015 1

FOTOGRAFIJEČlani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se udeležili likovno literarne kolonije v Pineti. Kolonija je od 10. do 19. junija 2015 potekala v Domu paraplegikov v Pineti. Naši slikarji so se izpopolnjevali v različnih tehnikah kot so: akril in olje na platno, akvarel, risba s svinčnikom in ogljem, grafika in dpik pineta2015 1rezbarstvo. Nastale so upodobitve značilne za obalno pokrajino: tihožitja, portreti in lesene skulpture. Z nasveti jim je svoje dpik pineta2015znanje posredovala likovna pedagoginja Ljudmila Turk, izdelki pa so bili razstavljeni na terasi Doma paraplegikov. Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili ustvarjalci, ki slikajo z usti.
Razstavo so z zanimanjem ogledali učenci v štirih skupinah iz OŠ Simona Jenka iz Kranja in OŠ Škofje Loke mesto, ki letujejo v Pineti. Slikarji so jim predstavili svoje ustvarjanje in prilagajanje v življenjsko okolje invalidov.
Ob spremljavi melodij na kitari naše mentorice Ljudmile, so prebirali pesniško zbirko našega avtorja Benjamina Žnidaršiča.
Kolonije so se udeležili: Zorica Razboršek, Jožica Ameršek, Dragica Šušanj, Anka Vesel, Klavdij Leban, Lučka Kocjančič, Franc Ekart, Radovan Gros, Boris in Ana Šter, Damjan Rogelj, Vojko Gašperut in Metod Zakotnik. Za dobro počutje so poskrbele: kuharica Jelka in spremljevalke Jana, Ana, Lučka in Nada.
Kolonijo je s sofinanciranjem JSKD organizirala Zveza paraplegikov Slovenije.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd