+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LITERARNI MARATON – AJDOVŠČINA 2015

liter maraton

Literarni maraton Rdeča jabolka – Ajdovščina 2015je Društvo Norma7 27. oktobra organiziralo že deveto leto zapored. liter maratonNa  maratonu, ki  je tudi tokrat potekal v Avli prve slovenske vlade v Ajdovščini, so sodelovali člani invalidskih organizacij ter društev in skupin iz različnih krajev Slovenije. Ustvarjalci so se predstavili kot avtorji poezije in krajših literarnih zapisov, bralci in recitatorji ter slikarji in glasbeniki.
Prvi del maratona je bil namenjen literarnim ustvarjalcem, ki so prebirali svoja besedila in avtorjem, ki v obeležju obletnice rojstvaSimona Gregorčičadolgoletno sodelujejo v maratonskem dogajanju. Simon Gregorčič  je na Vipavskem kot kaplan prebival osem let.
V drugem delu je program maratona predstavil vsebino in potek spomladanskega javnega natečaja »Pismo mojemu očetu«. Vabilu natečaja se je s svojimi zgodbami  in zapisi odzvalo dvaindvajset učencev šestih osnovnih in srednji šol ter dvainštirideset literatov različnih starostnih skupin. V tem delu maratona so s prebiranjem in recitiranjem sodelovale članice Aktiva žena pri DP ljubljanske pokrajine. Pridružil se jim moški glasMetoda Zakotnikaiz DP Gorenjske, sicer vodja kulture pri ZPS.
Posebna komisija javnega natečaja se je odločila za tri najboljše in enakovredne literate –Dragico Čuk-Novak, Kristino PerhavecinSaro Remžgar.
liter maraton1
Vse pesniške in prozne pripovedi udeležencev natečaja je organizator maratona združil v posebni številki maratonskega glasila
Pismo mojemu očetu«. Na maratonu je bilo razdeljeno še glasiloPoetikum, ročni zapis druženja in ustvarjanje ženske skupine DP ljubljanske pokrajine z ustvarjalne kolonije, ki je v istih prostorih potekala v mesecu septembru.

Avtorjem ilustracij in članicam bralne skupineONAinONEiz Aktiva žena DPLJ, so bila dodeljena pisna priznanja za večkratno sodelovanje v projektih Društva Norma7. Posebno iskreno zahvalo in priznanje je za dolgoletno sodelovanje na maratonu Društvo Norma 7 dodelilo: pesniciLjubiciJančar(DP-KR), ki je sodelovala že na prvem maratonu leta 2007 v nekdanji šoli na Brjah, pesniciDarinki Slanovec(DP-LJ),neutrudni oblikovalki vsakoletnih maratonskih vsebin in nepogrešljivi bralki maratonskih sporočil inMetodu Zakonikuza sodelovanje na literarnih maratonih in likovnih delavnicah.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd