+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

MED DRUŠTVI NAJBOLJŠI ZAVOD ARS VIVA

“Zlata paleta” Zveze likovnih društev Slovenije je projekt tekmovalnega  značaja na ravni likovnih društev včlanjenih v ZLDS. Zveza likovnih društev Slovenije, med oddanimi deli posameznih sklopov, ki jih ocenjuje tri članska strokovna komisija, za predlagana in izbrana likovna dela v tekočem letu (po izbiri večstopenjskih strokovnih komisij), avtorjem likovnih del podeljuje priznanja in certifikate kakovosti. Podeljuje pa tudi najvišje priznanje za izjemno kakovost likovnega dela – zlato, srebrno in bronasto paleto.
Letos je Zavod ARS VIVA (vodi ga naš član Benjamin Žnidaršič) 13. novembra 2021 v kategoriji društev dobil kar dve plaketi, zlato za uspešnost in srebrno za aktivnost. Med člani pa sta izstopala mlada umetnika Milan Predovič z zlato paleto v grafiki in bronasto v kiparstvu pa tudi v fotografiji se je uvrstil v ožji izbor in Renata Kovacs, ki  je dobila srebrno paleto v sodobnem slikarstvu.
Med številnimi slikarji v ekipi Zavoda Ars Viva sodelujejo tudi slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije: Dragica Sušanj, Boris in Ana Šter, Benjamin Žnidaršič, Željko Vertelj in mentor naših likovnikov Rasso Causevig.
Likovno ustvarjanje postaja vse bolj zaželena dejavnost, ki pogosto nima praktičnih ciljev, vsekakor pa je namenjena duhovnemu uživanju, dojemanju in osebni rasti. Nenazadnje je likovna umetnost prvinska in nenadomestljiva. Je zgodba posameznika, predvsem pa je plemenit razlog druženja. Ni presenetljivo, da je med nami vse več ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev, ki iščejo svoj likovni izraz.
Kljub primežu epidemije je pri projektu Zlata paleta 2021 sodelovalo 18 društev, strokovna komisija pa je na razstave uvrstila 189 del. Po izboru strokovne komisije je Zveza podelila 140 priznanj in 49 certifikatov kakovosti in najvišja priznanja šest zlatih, šest srebrnih in šest bronastih palet. Novost, ki jo Zveza uvaja v letu 2021, pa je spremljanje društev po njihovi aktivnosti. In tako je trem najvišje uvrščenim društvom podelila zlato, srebrno in bronasto plaketo.

VIR: ZPS


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd