+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

MED INVALIDI PO POŠKODBI GLAVE V ZAVODU ZARJA

FOTOGRAFIJE

010Na povabilo Mirana Hergula iz Zavoda Zarja sva se Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič z veseljem odzvala povabilu in predavala o možnosti slikanja za težje prizadete invalide in o tem kako se uspešno po poškodbi vrniti v življenje.

Namen delavnice je bil pogovor z varovanci o raznih izkušnjah, ki jih imamo invalidi in kako se motivirati, da skozi najrazličnejše težave in preizkušnje poišče invalid najboljšo možnost za uspešno delo, izobraževanje ali sodelovanje z drugimi.

Delovanje v Zavodu Zarja je namenjeno osebam po nezgodni poškodbi možganov, njihovim svojcem in preventivnemu delovanju v širšem družbenem okolju. Dejavnost zajema dolgotrajno celostno rehabilitacijo, glede na potrebe posameznika. Vključuje storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji in omogoča življenje v stanovanjski skupini. Program nudi kvalitetno strokovno pomoč z varstvom, rehabilitacijo, pedagoškim in delovnim programom glede na potrebe posameznika in poteka v obliki dnevnega in institucionalnega varstva. Dnevni program se izvaja v treh enotah, rehabilitacijski enoti, delovni enoti in v zelenem programu, program institucionalnega varstva pa poteka v stanovanjski skupini in samostojnih stanovanjih na več lokacijah.

E: dpik.koper@gmail.com