+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

MED LJUDMI ODPRTIH ROK TUDI NAŠA EMA GAŠPERUT IN NAŠ SLIKARSKI MENTOR RASSO CAUSEVIG

FOTOGRAFIJE

thumb_dobrotnik1.jpgV Narodni galeriji v Ljubljani je bila 15. novembra slovesna podelitev thumb_dobrotnik2.jpgpriznanj za dobrotnika, darovalca, izjemno osebnost in dobrega človeka za leto 2007. To je bil zaključek akcije »LJUDJE ODPRTIH ROK,« ki jo je ob podpori Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, že štirinajstič zapored pripravila revija Naša žena. Med petintridesetimi predlogi se je v finale uvrstilo sedemindvajset posameznic, posameznikov in skupin, med njimi tudi Ema Gašperut iz Kopra, mama našega člana tetraplegika Vojka Gašperuta in Rasso Causevig iz Postojne, mentor naših slikarjev.  

Izbrana komisija revije Naša žena je za dobrotnico leta 2007 razglasila Filo Pašić-Bišić, za darovalca leta 2007 Janeza Galjota, za izjemno osebnost leta 2007 pa Vlasto Nusdorfer. Dober človek leta 2007 je po izboru bralk in bralcev Naše žene postala Marta Medl (vsi na sliki).  Zahvalno listino so prejeli vsi, ki so se izkazali s človekoljubnimi deli in so bili predstavljeni v prilogi – Ljudje odprtih rok.

thumb_dobrotnik_015.jpgZahvale je podelila ministrica Ministrstva za delo družino in socialne thumb_dobrotnik_012.jpgzadeve Marjeta Cotman, slovesno prireditev pa popestrila in obogatila glasbena skupina ČUKI (tudi dobitnica priznanja), s prisrčnim nastopom pa še otroci iz oddelka dermatologije in nefrologije iz Kliničnega centra v Ljubljani.

Emo Gašperut in Rassa Causviga je v prilogi Naše žene predstavila novinarka Jasna Tepina, o njunih vrlinah in človekoljubnih dejanjih pa so nekaj misli dodali: Ivan Peršak, Jože Globokar, Benjamin Žnidaršič in Zorica Razboršek.

Na slovenskem je še veliko ljudi, ki znajo stisniti roko, potolažiti strto srce, zbrati denar za revne ali pa potrkati na vest, da se v njej zganeta usmiljenje in ljubezen. Star pregovor pravi: »Ne more dati, kdor nima.« To ne velja samo za materialne stvari, morda še bolj za nevidne, duhovne. Kdor nima bogastva v sebi, ga ne more razdajati. Nekaj tega bogastva je prirojenega, večji del pa pridobljenega z vzgojo in osebnim prizadevanjem za osebnostno rast in oblikovanje.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd