+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

MEDNARODNI EX TEMPORE PODOBE POSTOJNE 2013

DSC 0698FOTOGRAFIJE – V Postojni je bil 11. maja izbor del za razstavo na temo – ABSTRAKTNO SLIKARSTVO, ki jo bodo slovenski IMG 5267 slikarji (ki sodelujejo na natečaju za Zlato paleto), odprli 31. maja 2013 na Žagi pri Vrhniki v Loški dolini. Slike je ocenjevala strokovna komisija v sestavi: umetnostna zgodovinarka Polona Škodič, magistra umetnosti Karmen Bajec in diplomirana slikarka Beti Bricelj. Med 108 deli sta v izbor prišli tudi sliki Borisa Štera (Otok ljubavi) in Ljudmile Turk (Zrcalo v vodi), ki sta člana Likovne sekcije pri zvezi paraplegikov Slovenije. DSC 0770 Razstavljenih bo 48 najboljših del, podelili pa bodo tudi certifikate. Ta dan je v Postojni potekal tudi EX TEMPORE – PODOBE POSTOJNE 2013. Zjutraj so slikarji v galeriji Na vogalu oštevilčili platna, nato pa zaradi slabega vremena ustvarjali v telovadnici bližnje osnovne šole. Ista strokovna komisija je podelila tri odkupne nagrade; Občine Postojna nagrado na temo Podobe Postojne, ŠKD Notranjc na temo kolesarstvo in Zavod ARS VIVA na temo Kras.  Od 49 slikarjev, ki so sodelovali na EX TEMPOR-u so se na razstavo uvrstili s svojimi deli uvrstili tudi člani naše Likovne sekcije – Boris Šter, Željko Vertelj, Damjan Rogelj in Benjamin Žnidaršič. Na razstavi, ki bo v galeriji Na vogalu v Postojni odprta do 25. maja je razstavljenih 30 najboljših del.

E: dpik.koper@gmail.com