+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

OBNOVITVENA REHABILITACIJA V PACUGU

ppobn1

V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije smo paraplegiki in tetraplegiki v letošnjem letu obnovitveno rehabilitacijo koristili v: Zdravilišču Laško, Zdravilišču Radenci, Termah Zreče, Termah 3000 v ppobn1Moravskih Toplicah in Domu paraplegikov v Pacugu.
Z dokončano dograditvijo našega obmorskega bisera Doma paraplegikov je obnovitvena rehabilitacija tudi v Pacugu lahko polno zaživela. V mediteranskem okolju je potekala v štirinajst in sedemnajstdnevnih terminih od maja do oktobra. Udeleženci so lahko v sodobno opremljenih prostorih fizioterapije in hidroterapije izbirali med različnimi terapijami (razgibavanje, terapija z laserjem in ultrazvokom, terapevtska masaža, hubbardova banja in seveda neomejeno plavanje v bazenu z morsko vodo). Na priporočilo zdravnika ppobn2udeleženci izberejo tiste terapije za katere menijo, da jim bodo najbolj koristile.
Gostje bivajo v klimatiziranih in lepo opremljenih sobah s TV sprejemnikom in prilagojenimi sanitarijami. Opremljene so z različnimi tehničnimi pripomočki (stropno dvigalo, sobno dvigalo, tuširni stol, toaletni stol, trapez, držala …).
V času obnovitvene rehabilitacije poskrbijo tudi za družabno življenje. Na željo gostov pripravijo skupinske izlete z ogledom obalnih mest ali drugih znamenitosti naše obale. Kdor si zaželi nove pričeske je mogoče naročiti frizerja, prav tako pedikerja.
Obnovitvena rehabilitacija je za paraplegike in tetraplegike izrednega pomena, saj si obnovimo in utrdimo svoje psihofizične zmogljivosti, naše telo pa postane bolj odporno na različna obolenja.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd