+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POLETNO BRNENJE ATV MOTORJEV

atv moto1

FOTOGRAFIJE Tretji avgustovski vikend je bil rezerviran za motoriste ATV sekcije v organizaciji  Zveze paraplegikov Slovenije pod vodstvom Gregorja Gračnerja. Zbrali smo se že v petek v našem domu v Semiču, saj se je tokratno srečanje lastnikov ATV motoristov odvijalo po prelepi Dolenjski in Beli krajini. Omenjeno pot si je začrtal lokalni poznavalec brezpotij Janko Koren.
atv moto1V meglenem sobotnem jutru se je odprava  začela v Semiču. Pot je najprej peljala do izvira reke Krupe. Sledilo je nadaljevanje proti Metliki in druga postaja je bila v kampu
atv moto2Podzemlje ob reki Kolpi. Ne da se z besedami opisati lepote najtoplejše slovenske reke, kjer se mnogi turisti radi ohladijo. Konvoj se je s pomočjo domačina Damirja Drakuliča za krajši oddih ustavil v vinski kleti Prus. Lastnik Jože, dobitnik številnih priznanj, je z veseljem predstavil svojo moderno polnilnico in klet. Po degustaciji žlahtne kapljice, je odprava motoristov pot nadaljevala proti Trdinovem vrhu, tudi po ozemlju Hrvaške. Na samem vrhu nas je pričakalo sonce. Po ogledu cerkve Sv. Jere, ki je na slovenski strani in cerkvice Sv. Gere, na hrvaški strani, smo se spustili na priljubljeno izletniško postojanko Gospodična in se okrepčali z divjačinskem golažem. Nato je pot vodila do kartuzije Pleterje, kjer nas je prijazen atv moto3vratar seznanil z življenjem v samostanu, nekoč in danes. Prijetno vožnjo smo nadaljevali do Kostanjevice na Krki. Pot se je nadaljevala proti Krškem in nato skozi gozdove do vasi Telče, kjer domuje vodič odprave Janko. Tako smo okusili tudi malo makadama, blata, ter ostalih gozdnih radosti in preizkusili sposobnosti štirikolesnih »zverin.« Po kratkem postanku smo se spustili v dolino skozi Šmarješke toplice do Otočca. Tam smo ponovno nahranili naše atv moto4stroje in krenili skozi Novo mesto nazaj do Semiča, kjer smo po napornem dnevu ob dobrotah z žara podoživljali dogodke skozi cel dan.
In že je bila tu nedelja z nedobrodošlim slovesom. Po jutranjem dežju nas je pozdravilo sonce in nam lepšalo pot domov. Prav gotovo lahko rečemo le, da je bilo srečanje motoristov v Beli krajini več kot prijetna izkušnja z odkrivanjem lepot vinskih gričev, sanjave Krke in belih brez. Zaradi časa dopustov se je potepanja udeležilo manj motoristov kot na prejšnjih zborih, smo pa zato že načrtovali naslednje srečanje drugo leto konec maja, pod gorenjskimi vrhovi.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd