+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

OKROGLA MIZA IN SLIKANJE NA OŠ V POSTOJNI

FOTOGRAFIJE

thumb_po2008-1.jpgNa pobudo Društva paraplegikov Istre in Krasa in thumb_po2008-3.jpgOsnovne šole Miroslava Vilharja smo se 21. oktobra pridružili osnovnošolcem v popoldanskem bivanju slikarji Društva paraplegikov Istre in Krasa.  S skupinskem likovnem ustvarjanju smo ustvarili 4 likovna dela, ki bodo podarjena v dobrodelne namene. Vsak od otrok pa je ustvaril tudi svojo sliko, ki jo je naredil z usti, kar je bilo zanje veliko doživetje.

Na okrogli mizi smo se v popoldanskih urah zbrali predstavniki invalidskih organizacij, ki delujejo na območju Občine Postojna, predstavnica Centra za socialno delo Karmen Zavec, predstavnica Občine Postojna zadolžena za družbene dejavnosti Aneta Smagaj Nared in članica občinskega sveta Tea Konrad. Pri okrogli mizi so sodelovali predstavniki društva Mušketir in Franci Horvat, ki je pred okroglo mizo podaril ček za 400 EUR Društvu paraplegikov Istre in Krasa. Prispevek so zbrali na dobrodelnem kolesarjenju okrog Postojne.

thumb_po2008-2.jpgPo uvodnem nagovoru gostiteljice ravnateljice šole Pie thumb_po2008.jpgde Paulis Debevc se je pod vodstvom Benjamina Žnidaršiča razvila debata. Na pogovoru smo se pogovarjali o: zmožnost ali nezmožnost invalidov za vključevanje v vsakdanje življenje, ali je invalid vreden obravnave kot oseba vredna usmiljenja ali spoštovanja, osveščanje o pravicah, potrebah in možnostih invalidov, dostopnost, ki poudarja pomen dostopa do fizičnega okolja ter informacij in možnosti komuniciranja, pomoči novim invalidom in vključevanje v invalidske organizacije, o volonterjih in pripravljenost ljudi za pomoč invalidom in financiranju invalidskih in humanitarnih organizacij. Namen okrogle mize je bil poiskati odgovore na vprašanja, povezana z enakimi možnostmi ter neodvisnosti invalidov ter povezovanju invalidskih organizacij v boju za svoje pravice. Pobud je bila, da se pod okriljem Centra za socialno delo srečujemo večkrat letno in da se skupaj podamo v akcijo za dodelitev priznanja Postojna invalidom prijazno mesto in da se mlade spodbudi k volonterskemu delu.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd