+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ŠAHOVSKI TURNIR V SPOMIN NA VIKTORJA BREZOVNIKA

FOTOGRAFIJE
EKIPNA ZMAGA NAŠEMU DRUŠTVU

thumb_sah-brezovnk2.jpgDruštvo paraplegikov Istre in Krasa je v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije in občino Divača 16. oktobra 2008 pripravilo meddruštveni šahovski turnir. Šahistke in šahisti so se v počastitev spomina na velikega ljubitelja šaha Viktorja Brezovnika iz DPIK pomerili v posamični in ekipni konkurenci. Turnir je potekal v Gostilni pri jami v Matavunu pri Škocjanskih jamah.
Igralci so se v dopoldanskem času pomerili za naslov najboljšega šahista turnirja v posamični konkurenci. Naslov in zlato kolajno je s 6.5 točk osvojil Franc Pinter – DP severne Štajerske, drugi je bil Benjamin Žnidaršič (6 točk), tretji pa Vojko Gašperut (5 točk), oba iz DP Istre in Krasa. Odigrali so sedem kol po švicarskem sistemu. Paraplegiki so imeli na voljo 10 minut, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12.
V ekipni konkurenci, ki je na črno belih poljih potekalo v popoldanskem času po Bergerju, je tekmovalo pet ekip – dve iz DPIK in po ena iz DPNM, DPLJ in DPSŠ. thumb_sah-brezovnik12008.jpgNajbolj uspešna je bila prva ekipa iz DP Istre in Krasa, drugo mesto je osvojila ekipa iz DP severne Štajerske, tretje ekipa iz DP ljubljanske pokrajine, četrto ekipa DP Dolenjske Bele krajine in Posavja, peto pa druga ekipa gostiteljev. Za nemoten in pravilen potek tekmovanja je skrbel sodnik Andrej Žnidarčič.Kolajne in pokale je ob odsotnosti predsednika društva podelil referent pri DP Istre in krasa Boško Božič.

 

 

 

Celotne rezultate in druge informacije lahko dobite na spletnih straneh Šahovske zveze Slovenija – REZULTATIwww.sah-zveza.si in Šahovskega društva Piran – www.drustvo-sahpiran.si

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd