+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POKAL OSVOJIL MARJAN ZUPANČIČ

biljard fb2016

FOTOGRAFIJESedmi, tradicionalni meddruštveni turnir v biljardu je 11. februarja 2016 v organizaciji ZPS pripravilo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. V biljardnici Planeta Tuš biljard fb2016v Novem mestu, kjer si je tekmovanje ogledalo veliko dolenjske mladine, je za prehodni pokal Zveze paraplegikov Slovenije tekmovalo 15 igralcev iz štirih pokrajinskih društev Zveze. Za modrimi mizami so se poleg organizatorjev v »kmečki osmici« pomeril biljardisti iz DP ljubljanske pokrajine, DP Podravja, DP jugozahodne Štajerske ter DP Prekmurja in Prlekije. Med njimi tudi dva nekoliko lažje gibalno ovirana tetraplegika in ena biljardistka.
Paraplegiki naše tradicionalne turnirje igramo v tako imenovani kmečki osmici zato, ker glede na predhodni dogovor omogoča različne končnice. Tudi tokrat smo se zaradi krajših iger odločili, da lahko igralec napove v katero odprtino bo potopil črno kroglo. Da se igranje turnirja kljub temu ne bi preveč zavleklo smo se odločili, da se posamični krog igra na dve zmagi oz. največ eno uro.
Biljardistom je v pozdravnem nagovoru dobrodošlico zaželel podpredsednik društva in športni referent Mirko Sintič, nato pa je strokovni vodja tekmovanja in naš najboljši igralec biljarda Matej Brajkovič pripravil žrebanje parov.
Tekmovalci so do osmine finala igrali tako imenovani repasaž. S tem so se zmagovalci rednega dela in zmagovalci poražencev uvrstili v naslednji krog, vse dokler se v polfinale niso uvrstili štirje najboljši tekmovalci.
Po zagrizenih bojih so se v polfinalne dvoboje uvrstili: David Slaček (MB), Marjan Zupančič (LJ), Edo Planinc (LJ) in Janko Koren (MB). Po odigranih polfinalnih igrah sta se v finalno tekmovanje uvrstila David Slaček in Marjan Zupančič ter se udarila za prehodni pokal. Po zelo napetem boju ga je rezultatom 2:1 osvojil Marjan Zupančič. Tretji mesti sta si razdelila Edo Planinc in Janko Koren.
Prehodni pokal in medalje je podelil podpredsednik DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja Mirko Sintič, za nemoten potek tekmovanja in izračun rezultatov pa je tudi tokrat skrbel naš najboljši biljardist Matej Brajkovič, ki že vrsto let tekmuje na evropskih in svetovnih prvenstvih.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd