+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POLETNA ŠTEVILKA PARAPLEGIKA

para-125

PARAPLEGIK

Mednarodna odprava potapljačev s poškodbo hrbtenjače na Kubo, Kako se uresničuje konvencija o pravicah invalidov, Slovesni podpis listine desetletja,para-125
Kongres ESCIF-a v De Rijpu na Nizozemskem, Plesalci iz Slovenije pobrali devet najvišjih odličij, Z ročnimi kolesi na tradicionalni Maraton treh src.”
To so naslovi zanimivih prispevkov, ki na naslovnici poletne številke revije PARAPLEGIK, ki nakazujejo, da jih je vredno prebrati. Seveda pa je tudi v tej vsebinsko in slikovno bogati številki veliko pestrega branja.
Predsednik Zveze v uvodniku pravi, da moramo o tem kaj je dobro za nas, odločati invalidi sami. S tem bomo šli v korak z evropskimi paraplegiki in njihovo dobro prakso. Poleg člankov z naslovnice preberite tudi prispevke o seji Skupščine Zveze, Obnovitveni rehabilitacij, novostih v domu na Pacugu, Odnosu mladih do paraplegikov v Pomurju in socialnih transferjih. V obsežnem intervjuju predstavljamo delovno terapevtko iz URI-SOČA Petro Grabnar, v nadaljevanju pa so strani namenjene prispevkom pokrajinskih društev. Dopisniki so napisali povzetke občnih zborov, nato pa še pomembne in zanimive dogodke o delu društev in življenju njihovih članov.
Ne prezrite zelo zanimivega potopisa o potapljačih na Kubi, ki ga je napisal Faca iz Srbije, prebrali pa boste lahko še številne prispevke o kulturnih in športnih dogodkih in še kaj.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd