+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POMLADANSKA REVIJA PARAPLEGIK

parapl m2016

PARAPLEGIK – V deželo je prišla pomlad z njo pa tudi nova številka revije Paraplegik v kateri lahko prebirate zanimive in pestre vsebine, ki so jih pripravili parapl m2016naši dopisniki iz vseh pokrajinskih društev.
Predsednik v uvodniku pravi da bo leto 2016 prelomno za vse nas in našo krovno organizacijo – Zvezo paraplegikov Slovenije.
 V nadeljevanju si lahko preberete prispevek o dnevu, ki bo v analih Zveze zapisan z zlatimi črkami. To je 6. maj 2016, ko načrtujemo slovesno odprtje dokončno zgrajenega Doma paraplegikov v Pacugu. Dan, ko se bo uresničil dolgoletni cilj in tudi sanje naših predhodnikov, ki so prinesli idejo o objektu ob morju. Veliko je napisanega tudi o socialnih programih, ki jih izvajamo za člane Zveze.
Poučen je tudi prispevek o parkirnih mestih, ki so še vedno neupravičeno zasedeni. Kot, da neinvalidni vozniki ne vedo kumu so namenjeni. Preberite tudi prispevek o pridobitvi enotne EU kartice in njenih ugodnostih ter nekaj strokovnih prispevkov.. V reviji pišemo o dveh naših vrhunskih igralkah namiznega tenisa. Andreja Dolinar je postala častna Slovenka leta, Mateja Pintar pa se poslavlja od odlične športne kariere.
Na svoj račun boste prišli tudi športni navdušenci, ki si boste lahko prebrali veliko prispevkov o košarki, streljanju, smučanju, biljardu in šahu. Veliko je dogodkov s področja kulture, predvsem slikarjev, ki so imeli kar nekaj razstav.
Zadnje strani so namenjene razvedrilu, ne spreglejte pa Špika.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd