+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

USTVARJALNI PRAZNIK V KOČEVJU

kocev1

FOTOGRAFIJE Izobraževanje na področju likovne umetnosti tudi slikarjem, ki pri ustvarjanju svojih del čopič držijo z usti, ni tuje. Velikokrat se skozi leto kocev1srečajo in si izmenjajo izkušnje, ki jih radi podelijo z drugimi.
Na povabilo direktorice Doma starejših občanov Kočevje Lidije Žagar, so se 23. marca 2016 na likovni delavnici srečali trije slikarji – člani mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK); Željko Vertelj, Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič. kocev2Direktorica je na slikarsko delavnico povabila tudi učence osnovne šole in stanovalce doma. Pri izvedbi je sodelovalo tudi nekaj prostovoljcev. Skupaj so doživeli pravi ustvarjalni praznik. Otroci so z delovnimi terapevtkami, prostovoljci in starejšimi ustvarjali polivanke in špricanke, slikarji pa demonstrirali slikanje z usti. Ta način slikanja so poizkusili tudi učenci.
Namen je bil učiti otroke, da sodelujejo kot ekipa, uporabljajo veščine kritičnega mišljenja in reševanja problemov, razvijajo in cenijo dejstvo, da likovna umetnost zajema vse ljudi, ne glede na njihovo starost, barvo kože, veroizpoved in ekonomsko kocev3ozadje. Otroci si gradijo samozavest in samozaupanje ter hkrati uživajo v izkušnji učenja. Tudi izkušnja srečanja s starejšimi in invalidi promovira edinstvenost vsakega posameznika. Otrokovo udejstvovanje vodi k dobrim delovnim navadam, saj risanje in slikanje vključujeta koncentracijo in oblikovanje samodiscipline, vključuje kreativna odkrivanja in samoizražanje. Vse to, kar velja za otroško dušo, velja tudi za druge. Likovna umetnost nas uči, da smo strpnejši in bolj odprti, omogoča, da se izražamo kreativno, dviga samozavest in potrditev v umetnosti, reflektira pa se tudi na druga področja, saj se udeleženci takšnih delavnic naučijo, kako usmeriti reševanje problemov na inovativne načine.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd