+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ŠPORTNI PARK STOŽICE V LJUBLJANI

stozice2

stozice2S košarkarsko tekmo med Španijo in Slovenijo (ogledali smo si jo tudi paraplegiki in drugi invalidi na vozičkih), je 10. avgusta v Ljubljani športni center Stožice, tudi uradno zaživel. Ko bo celoten kompleks povsem dograjen, bo slovenski prestolnici resnično v ponos.
Seveda ni treba posebej poudarjati, da so vsi posamezni objekti – dvorana, štadion, garaže, sanitarije in vse spremljajoče infrastrukture zasnovane skladno z vsemi veljavnimi zakoni, predpisi in standardi. Torej povsem dostopne tudi gibalno oviranim obiskovalcem. Upoštevali so tudi vse zahteve športnih standardov FIFA, UEFA, FIBA ipd. stozice4
Dostop za osebe na vozičkih, do tribun obeh športnih objektov, je omogočen tako iz parka, kot iz garažnega objekta. Na tribunah je 10% vseh prostorov za gledalce namenjenih osebam na vozičkih in njihovim spremljevalcem – na stadionu 168, na VIP tribunah 8, v športni dvorani pa 107 mest. Prav toliko mest je namenjenih spremljevalcem. V obeh garažah je ob vhodih za invalidne voznike rezerviranih 37 parkirnih mest.

stozice3Edini problem postane, ko navijači zadnje vrste vstanejo in začnejo tisto znano: »Kdor ne skače ni Slovenc!« Prvič se invalidi ne počutimo Slovence, ker ne moremo skakati, drugič pa nič ne vidimo prav v tistih trenutkih, ki so najbolj napeti in najbolj zanimivi. Vendar je bilo kljub temu, še posebej na nogometni tekmi, navijaško vzdušje enkratno. Posebna zahvala gre tudi vsemu osebju in varnostnikov, ki so bili do invalidov še posebno prijazni.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd