+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PRIJAZNEJŠI BENCISKI SERVISI ZA VOZNIKE INVALIDE

neimenovano10

neimenovano10Družba Petrol je vse svoje bencinske servise opremila z nalepkami, da bi vozniki invalid lažje koristili njihove usluge. Z nalepkami so označena tista točilna mesta, na katerih je možno natočiti vse vrste goriva in so vidne že iz vozila. Ko voznik pripelje do točilne naprave po mobitelu pokliče številko, ki je na nalepki (vsak servis ima drugačno številko). Prodajalec, ki je sprejel klic mu bo natočil želeno količino goriva in pomagal pri plačilu. Pomagal mu bo tudi pri drugih osnovnih storitvah (kontrola pritiska v pnevmatikah, čiščenje stekel, kontrola olja, tekočine za čiščenje stekel …). Za večjo prepoznavnost nove storitve pa bodo na bencinskih servisih, kjer sta več kot dva otoka s točilnimi mesti, dodane tudi talne oznake za invalide.
neimenovano11Na tiskovni konferenci, ki sta jo 24. julija 2012 na bencinskem servisu na Kajuhovi v Ljubljani pripravila Petrol d.d. in Zveza paraplegikov Slovenije, je predsednik Petrolove uprave mag. Tomaž Berločnik povedal: »Nekatera vsakdanja opravila se nam zdijo popolnoma samoumevna, nekomu pa lahko majhne spremembe korenito olajšajo vsakdan. Ideja o nalepkah namenjenih invalidom prihaja iz vrst naših zaposlenih, iz lastnega znanja in prizadevanj za skrb do okolja in družbe, v kateri delujemo. Na podlagi vsakdanjega dela z ljudmi in srčne predanosti do strank skušamo, pod taktirko naših zaposlenih, olajšati življenje gibalno oviranim ljudem, med njimi tudi paraplegikom in tetraplegikom.«
Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, Dane Kastelic je novost pospremil z besedami: »Pomoč prodajalcev ob točenju goriva je za nas paraplegike nujna. Veseli nas, da so sedaj bencinski servisi in točilna mesta na njih primerno označena. S tem bo naš postanek na Petrolu zagotovo prijetnejši. Pohvala pa gre seveda Janezu Križanu zaposlenemu v Petrolu, ki je dal to idejo, kakor tudi vodstvu, ki je imelo posluh za njeno realizacijo. Posredovali jo bomo tudi Evropski zvezi paraplegikov, saj našo deželo obišče tudi veliko turističnih voznikov invalidov iz evropskih držav.«
Ideja o pomoči invalidom pri točenju goriva se je porodila v sklopu Petrolovega internega projekta »Prima ideja«, s katerim v Petrolu spodbujajo zaposlene k iskanju novih rešitev in predlogov izboljšanj Petrolovih storitev. Na tak način je bila implementirana vrsta rešitev, ki družbo nenehno izboljšujejo in skrbijo za njeno konkurenčnost. V prizadevanju po napredku in razvoju storitev, družba ideje svojih zaposlenih skrbno zbira in jih ocenjuje. Najboljše so nato nagrajene in uresničene.
Tovrstna rešitev pa ni zgolj novost na bencinskih servisih Petrola. Verjetno jo bodo posnemali na vseh bencinskih servisih po Sloveniji.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd