+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PRIREDITEV – INVALID ŠPORTNIK LETA

SPORTNIK

V prostorih Galaksije v Trebnjem je 8. decembra 2010 potekala slovesna prireditev  Invalid – Športnik leta 2010. Priznanja so podelili najboljši športnici in športniku ter najboljši ženski in moški ekipi leta 2010.
Med kulturnim programom so športnike in goste pozdravili in nagovorili: v imenu organizatorja predsednik ZŠIS-POK Emil Muri in podpredsednikJože Okoren, v imenu pokrovitelja župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, s slavnostnim govorom pa predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk.SPORTNIK
Naslov športnice leta 2010 je osvojila igralka showdovna Jana Führer, ki je na Evropskem prvenstvu na Švedskem osvojila drugo mesto. Športnik leta 2010 je postal kegljač Marjan Žalar, ki je na Evropskem prvenstvu v kegljanju osvojil zlato kolajno. Za žensko športno ekipo leta je bila proglašena naša namiznoteniška ekipa Mateja Pintar in Andreja Dolinar, za moško ekipo pa strelci – Srečko Majcenovič, Damjan Pavlin in Gorazd Tiršek, ki so na svetovnem prvenstvu v Zagrebu osvojili tretje mesto.
Na slovesni prireditvi so najbolj zaslužnim športnikom invalidom podelili še vrsto priznanj. Srebrne znake so za kolajne na svetovnem prvenstvu prejeli tudi naši športniki Mateja Pintar, Andreja Dolinar, Gorazd Tiršek in trenerka Polona Sladič, bronasti znak za kolajno na evropskem prvenstvu pa Matej Brajkovič.

Za doseženi svetovni rekord sta priznanje prejela naš atlet Jože Flere in plavalec Aleš Sečnik, za dolgoletno strokovno delo v športu invalidov pa dolgoletna športna delavca Igor Malič in Marijan Lačen.
Priznanja so prejeli tudi trenerji in vodje reprezentanc, podelili pa so jih: mag. Robert Cugelj, Miro Cerar, mag. Marjan Hribar, Alojzij Kastelic, Marko Rajšter, mag. Franc Hočevar, Emil Muri, mag. Branko Mihorko in Boštjan Kolenc.
Ob zaključku prireditve so se s posebnim priznanjem zahvalili dolgoletnemu in vsestranskemu športniku in športnemu delavcu Jožetu Okornu, ki ima vsekakor ogromno zaslug pri razvoju invalidskega športa v Sloveniji, predstavili pa so tudi atletsko ekipo, ki nas bo na bližnjem svetovnem prvenstvu na začetku prihodnjega leta zastopala v Novi Zelandiji.
Bogat kulturni program, ki ga je popestril Pevski zbor vinogradnikov iz Čateža in saksofonisti iz Trebnjega, sta odlično povezoval Špela Močnik in Slavko Podboj.

E: dpik.koper@gmail.com