+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PRVA MEDALJA ZA SLOVENIJO

V vasici Kornič pri Punatu je na Cable Krku od ponedeljka 5. do sobote 10. junija 2017 potekal že 14. kamp v wakeboardu. Omeniti velja, da je celoten objekt dostopen osebam na vozičku in da lastnik in naš prijatelj Tomo nudi tudi ustrezno prilagojene deske za bordanje na vodi v sedečem položaju.
Letošnjega kampa so se udeležili tudi slovenski paraplegiki: Matej Lednik, Gregor Habe in Enis Musič iz DP jugozahodne Štajerske, Boštjan CeglarBoštjan Ceglar, Gregor Gračner in Borut Sever iz DP ljubljanske pokrajine, Janez Učakar in Klemen Lokar iz DP Gorenjske in Branko Črv iz DP severne Primorske.
V prvih dveh dneh je vreme omogočalo dobre pogoje za treninge, naslednji dan pa je burja prekinila vse aktivnosti. Tako so udeleženci kampa treninge nadaljevali v četrtek in vse do sobote, ko so priprave kronali s tekmovanjem. Mednarodnega tekmovanja, so se poleg Hrvatov udeležili, Slovenci, Nemci in Italijani.

V predtekmovanju so se v finale uvrstili Ceglar, Sever in Lednik, Hrvat Lakič ter mojstra »wejkanja« iz Italije in Nemčije. Končna zmaga je pripadala Italijanu, drugi je bil Nemec, tretje mesto pa je suvereno »pribordal« naš Borut Sever. To je tudi prva slovenska medalja v wakeboardu.
Poleg treningov in tekme so se naši fantje udeležili izleta z jahto, ki je prirejena za prevoz invalidov na vozičkih in je v lasti hrvaškega tetraplegika Zdravka Lakiča. V petkovem dopoldnevu so se odpravili na čudovito panoramsko vožnjo mimo mesta Punat do Stare Baške. Ustavili so se ob obali južnega dela otoka, kjer so se najbolj pogumni izletniki s krova pognali v že kar prijetno sinje modro morje. Pot so nadaljevali mimo otoka Prvič na Goli otok. Po krajšem opisu zgodovinskega dogajanja na otoku, so se turističnim vlakcem odpeljali po otoku, kjer je domačin predstavil zaporniškega dogajanja po vojni.

Srhljive poglede na zapuščene stavbe so omili cvetoče rumeni kaktusi na belem kamenju in redka drevesa, ki so jih na povsem goli otok nasadili zaporniki. Pred samim slovesom z otoka so se izletniki okrepčali z odlično pripravljenimi morskimi sadeži. Pot nazaj je vključevala postanek v enem od osamljenih zalivov s kopanjem najbolj morja željnih kopalcev. Ob prijetnem druženju, odlični kulinariki in čisti »bonaci« s sončnim zahodom se je pot pomorščakov zaključila.
Kamp v wakeboardu sta omogočili Zveza paraplegikov Slovenije in Zveza za šport invalidov Slovenije. Paraplegiki smo izkusili še eno možnost prilagojenega športa, ki je okrepila zavest kaj vse se zmore in prispevala k socialni vključenosti.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd