+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PRVO SREČANJE ROČNIH KOLESARJEV

FOTOGRAFIJE – Zveza paraplegikov Slovenije je 30. maja 2015 v Kranjski Gori pripravila prvo srečanje ročnih kolesarjev. Zbralo se je 17 ljubiteljic in ljubiteljev gibanja v naravi iz DP jugozahodne Štajerske, DP Istre in Krasa, DP ljubljanske pokrajine in DP Gorenjske. Organizacijske niti so bile v rokah državne prvakinje v ročnem kolesarjenju Anke Vesel.
Na skupinsko kolesarko pot iz Kranjske Gore, Podkorena, Rateč, italijanske meje in še nekaj kilometrov naprej ter nazaj (skupaj približno 25 km), so se podali tako rekreativci kot tekmovalci KK Tušmobil – Bauerfeind. Kolesarska tura je bila primerna za vse, čeprav so bili tisti ročni kolesarji, ki na različnih tekmovanjih tekmujejo za najboljše uvrstitve, seveda v ospredju. Pri tem so odločilno vlogo odigrali tudi profesionalni tekmovalni vozički. Na poti jih je dohitel eden najboljših svetovnih kolesarjev in smučarjev v novinarskih vrstah Tone Fornezzi – Tof. Tako on, kot njegovi prijatelji ročni kolesarji, so bili nenapovedanega skupnega kolesarjenja zelo veseli.
Naši ročni kolesarji za zadnji avgustovski teden načrtujejo humanitarno akcijo z naslovom »Zavrtimo Slovenijo«. Najprej bodo z neinvalidnimi kolesarji 24. avgusta tekmovali v Kopru, naslednji dan v Ljubljani, nato v Kranju in Celju, tekmovanje pa zaključili v Lendavi, kjer srečanje ročnih kolesarjev pripravlja Peter Osterveršnik (Udobno po svetu). Tam bodo nastopili tudi številni ročni kolesarji iz tujine. Naši kolesarji ob tem pričakujejo sodelovanje tudi rekreativnih kolesarjev.
Do takrat pa tudi vi lahko podprete naša ročne kolesarja pri zbiranju denarja za novo ročno kolo, ki bo v URI-SOČA na voljo mladim kolesarjem. Pošljite SMS s ključno besedo kolo1 ali kolo5.
Kolesarje je pozdravil in nagovoril vodja športa pri Zvezi  Gregor Gračner, dogodek pa so ob Zvezi paraplegikov Slovenije tudi medijsko podprli: POP TV  24 UR.COM, DELO in  GORENJSKI GLAS.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd