+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

RAZGLASITEV ŠPORTNIKA LETA

thumb_pintar-sportnica-l.jpgNa slovesni prireditvi v Logatcu je 9. decembra Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite razglasila najboljšo športnico, najboljšega športnika in najboljši športni ekipi za leto 2008. To so: namiznoteniška igralka Mateja Pintar, atlet Jože Flere ter moška košarkarska reprezentanca gluhih in ženska ekipa v sedeči odbojki.
Naša športnica Mateja Pintar iz DP Gorenjske je ta laskavi naslov osvojila že četrtič, naš športnik Jože Flere iz DP jugozahodne Štajerske pa se je med dobitnike teh visokih priznanj vpisal prvikrat, vendar verjamemo, da še ni rekel zadnje besed. Oba sta naslov osvojila z odličnimi nastopi na paraolimpijskih igrah v Pekingu. Mateja z osvojeno bronasto kolajno, Jože pa s srebrno.
Ne smemo pa prezreti tudi drugih naših športnikov, ki so nadvse uspešno nastopili v Pekingu. Strelec Franc Pinter iz DP severne Štajerske je osvojil bronasto kolajno in četrto mesto, atletinji Tanja Cerkvenik iz DP ljubljanske pokrajine in Tatjana Majcen iz DP severne Štajerske pa peti mesti. Zelo dobre uvrstitve so dosegli tudi drugi naši športniki, vsi skupaj pa so odlično zastopali Zvezo paraplegikov Slovenije in ZŠIS-POK.
Za slovenske športnike invalide so bile paraolimpijske igre na Kitajskem že pete odkar od leta 2008 nastopajo v samostojni državi. In še iz nobenih se niso vrnili brez kolajn.
Seveda so športniki invalidi v letu 2008 nastopili tudi na številnih mednarodnih tekmovanjih in skupaj osvojili deset kolajn ter vrsto odličnih uvrstitev. Vsekakor pa so za njihove dosežke zaslužni predvsem trenerji, spremljevalci in prostovoljci.thumb_flere-sportnik-l.jpg
Poleg glavnih nagrad za najboljše športnike v letu 2008 je ZŠIS-POK podelila še tradicionalne znake za dosežke na tekmovanjih; bronaste za medalje na evropskih, srebrne za medalje na svetovnih prvenstvih ter zlate za medalje na paraolimpijskih igrah. Zlate znake so dobili: Jože Flere in njegov trener Sebastjan Grosek, Mateja Pintar in trener Gorazd Vecko ter strelec Franc Pinter in trenerka Polonca Sladič. Posebno priznanje pa je dobil še vodja paraolimpijske ekipe v Pekingu Branko Mihorko.

E: dpik.koper@gmail.com