+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

RAZSTAVA V AVSTRIJI “POGLEJMO UMETNIKOM ČEZ RAMO!”

DSC_0091

FOTOGRAFIJE

V St. Stefanu v Avstriji razstavljamo od 18. septembra do 27. septembra 2012 v okviru projekta »Drugačnost je DSC_0170normalna« Silvo Mehle, Benjamin Žnidaršič in Chris Stermitz. Razstava z naslovom »Poglejte umetnikom čez ramo!« je na ogled v Galeriji Hotela Lichtenegger Reart.

Projekt, ki ga finacirata Evropski sklad za regionalni razvoj in Evropski socialni sklad, je namenjen prepoznavanju aktivnosti in trudu , ki ga invalidne osebe vlagajo v svoje življenje. Seveda je obmejni projekt, ki ga vodi več partnerjev iz Slovenije in Avstrije, med drugim tudi Društvo paraplegikov Koroške, namenjen tudi izmenjavi izkušenj in turizmu za ljudi s posebnimi potrebami v Labotski dolin ( avstrijski Koroški) ter Dravski in Mislinjski dolini. ( slovenska Koroška)

DSC_0186Vodja projekta, Harald Lange, je predstavil projekt in posebej poudaril, da invalidne osebe ne potrebujejo integracije v normalno življenjsko okolje, enostavno zato, ker so že del naše družbe. Potrebno jih je le sprejeti takšne kot so in jim pomagati, da se s svojim trudom in zagnanostjo prepoznajo znotraj današnje družbe. DSC_0188w

Župan Wolfsburga gospod Hans-Peter Schlagholz se je zahvalil za čast, da lahko odpre razstavo in podeli z obiskovalci izredne slikarske dosežke, ki so jih ustvarili invalidni umetniki. Pohvalil pa je tudi prispevek avstrijskega umetnika Chrisa Stermitza, ki je ob svojih slikah dodal tudi komentar za slepe obiskovalce, ki so si lahko na svoj način ogledali razstavo.

Benjamin Žnidaršič se je zahvalil za pozornost in dodal, da se veseli vsakega sodelovanja, ki pripomore k promociji invalidnih ustvarjalcev. Seveda pa je potrebno pogledati naprej in ustvariti pogoje, ki bodo dali priložnost novim idejam in novim načrtom.

Naslednji dan po otvoritvi, 19. Septembra, sta bila v dopoldanskem času slikarja z usti Silvo Mehle in Benjamin Žnidaršič na voljo za pogovor z mediji in v živo predstavila slikanje z usti.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd