+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ROČNO KOLO ČAKA NA PRVE UPORABNIKE

slika kolo1

slika kolo1V avli Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije – Soča so člani KK Tuš-Bauerfeind 13. oktobra inštitutu slovesno izročili ročno kolo. Namenjeno bo izposoji vsem invalidom, ki bodo z njim želeli narediti prve kilometre in se priključiti našim parakolesarjem. Denar za ročno kolo so člani KK Tuš-Bauerfeind v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije zbrali v odmevni akciji »Zavrtimo Slovenijo
Ročno kolo je v imenu pobudnikov akcije IN  ZPS inštitutu predal David Razboršek, ki je orisal potek dobrodelne akcije. S tem smo tudi paraplegiki postali donatorji.
Sodobno ležeče ročno kolo je prevzel generalni direktor URI-SOČA mag. Robert Cugelj in tako dal priznanje našim parakolesarjem. Pripomnil je, da je inštitut odprt za različne športne aktivnosti in da bodo pri urejanju parka naredili manjši poligon kjer bodo pacienti kolo lahko tudi preizkusili. Ob tem slika kolo2bodo dobrodošle tudi izkušnje naših parakolesarjev.
Parakolesarstvo je v svetu uveljavljena športna panoga in je tudi paraolimpijska disciplina. Pri nas je postala prepoznavna v zadnjih letih, saj naši tekmovalci že nastopajo na mednarodnih in svetovnih tekmovanjih. Širši slovenski javnosti pa so parakolesarstvo naši ročni kolesarji predstavili predvsem z akcijo »Zavrtimo Slovenijo.« Cilj naših parakolesarjev, ki jih vodi trener Aleksej Dolinšek, je nastop na paraolimpijskih igrah prihodnje leto v Riu.
Organizatorji akcije se posameznikom še enkrat zahvaljujejo za prispevke, klubom, društvom, sponzorjem, donatorjem in medijem, pa za podporo uspešne akcije.

E: dpik.koper@gmail.com