+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ŠAHISTI ODPRLI LIGAŠKA TEKMOVANJA

BILTEN – Športnice in športniki pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije tekmujejo v šestih ligah – atletiki, košarki, kegljanju, streljanju, ribolovu in šahu. V sezoni 2017-2018 so 12. oktobra 2017 s prvim kolom tekmovanja odprli šahisti.
Prvo kolo so že po tradiciji pripravili šahisti Društva paraplegikov Istre in Krasa, ki so tekmovanje posvetili tudi svojemu odličnemu šahistu
Viktorju Brezovniku. V Zavodu Ars Viva se je zbralo 15 šahistov iz petih društev, ki so po uvodni predstavitvi in navodilih sodnika po švicarskem sistemu odigrali šest kol. Za posamično partijo so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut. Rezultati so šteli tako za ekipne kot za posamične uvrstitve.
Na črno belih poljih je v prvem krogu lige najboljše rezultate dosegla ekipa DP Ljubljana (13,5), na drugo mesto se je zavihtela DP Koper (11,0), tretja je bila DP Celje (9,00), četrta DP Kranj (3,5), peta pa DP Maribor (2,5). Povemo naj, da sta slednji ekipi imeli samo po enega šahista.
V posamični konkurenci je po pričakovanjih prvo mesto osvojil najboljši šahist med paraplegiki
Edo Planinc – LJ (6,0), drugi je bil Jasmin Sabljakovič (4.5) tretji pa Vojko Gašperut – KP (4,0).
Tudi tokratno prvo kolo je pod pokroviteljstvom GRADEX k.d. iz Šempetra v Savinjski dolini, brez zapletov vodil arbiter
Andrej Žnidarčič. Najboljše ekipe so za prva mesta v spominskem tekmovanju prejele pokale, najboljši v posamični konkurenci pa praktične nagrade.

E: dpik.koper@gmail.com