+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

BOGAT KULTURNI DOGODEK V CELJU

FOTOGRAFIJE – Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je v Mercator Centru Celje 19. oktobra 2017 organiziralo zdaj že tradicionalno, 7. likovno delavnico »Jaz sem ta biser našel kar v sebi« in slikarsko razstavo. Kulturni dogodek so z lepim program popestrili mladi glasbeniki (tri flavtistke in dva kitarista) iz Glasbene šole Celje in učenci IV. OŠ Celje. Med drugim so pripravili igrico Sneguljčica in sedem palčkov, zapeli pesmice in pripravili plesno točko. Nastope glasbenikov in učencev so spremljali njihovi mentorji – Tina Blazinšek, Niko Lovše, Karin Trepelj in Ksenija Leskovšek Korber. Naša pesnica Gordana Kitak pa je prebrala nekaj izbranih pesmi slovenskih pesnikov.
Kulturni dogodek je s pozdravnim nagovorom odprl podpredsednik Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske Franc Ivenčnik, idejni vodja in organizator dogodka Peter Planinšek pa je tudi letos zbral priznane umetnike Slikarske sekcije Zveze paraplegikov Slovenije. Slikarji so ustvarjali tudi z usti, na delavnici pa je bilo mogoče videti slikanje nekaterih tovrstnih slikarjev. Tako smo pri ustvarjanju z usti videli: Vojka Gašperuta, katerega delo je bilo v lanskem letu razstavljena celo v svetovno znani galeriji Louvre v Parizu, odličnega Bena Žnidaršiča, slikarja, pesnika in pisatelja, Dragico Sušanj in Željka Vertlja. Tudi Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske se lahko pohvali s priznanim slikarjem Brankom Rupnikom, ki se je prav tako pridružil delavnici in zaključil svoje pastelno delo razburkanega morja z jadrnico.

Na razstavi, ki si jo bo mogoče v Mercator centru Celje ogledati še naslednje tri tedne razstavljajo: Dragica Sušanj in Željko Vertelj, ki slikata z usti in slikarji –  Jožica AmeršekAnka Vesel, Miran Jernejšek in Metod Zakotnik.Vsako leto pa se slikarjem z veseljem pridruži Alimpije Košarkoski, slikar makedonskega rodu. Na tokratni slikarski delavnici so sodelovali še nadarjeni likovniki likovnega krožka IV. OŠ. Celje pod vodstvom Vinka Zajca in tako spoznavali različne slikarske tehnike sodelujočih slikarjev. Sodelovale tudi članice Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje in članice Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske pod mentorstvom Angele Gajšek. Mimoidočim so predstavile izvirna dela ročnega ustvarjanja iz kreativnih delavnic.
Srečanje se je s prijetnim druženjem zaključilo v prostorih društva z mislijo na ponovno druženje v naslednjem letu.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd